Yaşam Haber - Haberin Merkezi
24-06-2020 15:23 386

"BURSA NUTKU"NU OKUMAK İSTİYORUM

 

 

"Bursa Nutku" sistem ve devrimler için söylenmiştir.

     Memlekette anarşi yaratacak, halkı kanunlara karşı gelmeye kışkırtacak, devlet düzenini ihlal edecek bir amaç taşımıyor.

Aksine;

Toplumu devrimlere ve çağdaş düzene sahip çıkmaya çağırıyor.

Nutuk; olur olmaz yerde ve zamanda okunan türden bir demeç de değildir.

       Onun bir vakti vardır. O vaktin gelmesini istemeyiz. Ama geldiği zaman da nutkun okunması, kaçınılmaz namus borcudur, yurttaşlık borcudur.

Peki, ne zaman okunmalıdır "Bursa nutku" ?

Bu gün.

Hemen.

Çünkü

Din politikaya alet ediliyor.

Halkın egemenliği yerine, halk egemenlikten yoksun bırakılıyor.

Cumhuriyet kazanımlarına ve devrimlere karşı çıkılıyor. Cemaatlerin, mollaların, şeyhlerin egemen olduğu " Şeriat Düzeni" getirilmek isteniyor.

Hak, adalet, hukuk ve halkın savunma hakkı yok ediliyor.

        Halkın güvenliğini korumak ve kollamakla görevli ve sorumlu olan güvenlik güçleri tarikat şeflerinin cüppesi karşısında saygılı, savunma görevini ve sorumluluğunu yasalar çerçevesinde yüklenen,  Avukatların cüppesine de el uzatıyor.

Adaletsizlik keskinleşiyor.

Eşitsizlik derinleşiyor.

Halk yoksullaşıyor.

Haklı olanlar eziliyor

Haksızlar ödüllendiriliyor.

Ne demiş Mustafa Kemal?

      "Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine ve doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Rejimi ve devrimleri benimsemiştir.

        Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı duydu mu; Bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır... demeyecektir.Hemen müdahale edecektir...…………………...kendi eserini koruyacaktır.

        Polis gelecektir. Asıl suçluları bırakıp suçlu diye suçsuzları götürecektir. Onu götürecektir. Genç " polis henüz inkılâp ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkûm edecektir. Yine düşünecek, " demek adliyeyi de ıslah etmek rejime göre düzeltmek lazım"

          Onu hapse atacaklar. Kanun yolunda itirazlarını yapmakla birlikte, bana , İsmet Paşa'ya, Meclise  telgraflar yağdırmayacak, kayrılmasını istemeyecek...……………………."  diyecek ki; Ben inan ve kanaatimin gereğini yaptım. Müdahale ve hareketimizde haklıyım."...….

 O nedenle,

"Bursa Nutku"nu okumanın tam zamanıdır.

Top