Yaşam Haber - Haberin Merkezi
28-05-2018 18:12 527

"EN BÜYÜK KAZANIMIMIZ BARIŞTIR. BARIŞ"

 

 

Türkiye parça parça edildi.

Ağır, derin bir ayrışma sürecinden geçiliyor.

Düşmanlaşmış bölgeler,

Düşmanlaşmış iller,

Düşmanlaşmış mahalleler.

Bir oy uğruna renk. Dil, din, mezhep, tarikat temelinde toplum parça parça edildi, kimi parçalar koruma altına alındı, kimileri de hedef gösterildi.

 

24 Haziranda seçim yapılacak.

 

       Ya ülkeyi siyasal, sosyal, ekonomik ve toplumsal olarak dilim dilim parçalara ayıran iktidardakiler yeniden "muktedir" olur, ülkeyi sonu belli olmayan bir karanlığa sürükler ya da demokrasi ve barış aşkı galip gelir toplumu esenliğe çıkran bir yol bulunur.

       "EN BÜYÜK KAZANIMIMIZ BARIŞTIR" sözü, "mahpus damı "n da tutulan, Milletvekili, Cumhurbaşkanı adayı, barış ve demokrasinin amansız savunucusu Selahattin Demir taş’a aittir.

     Demirtaş, "Mahpus damı" n da milyonlarca kişiyle miting yapsa da görüntü ve çığlıklar dışarıya yansımıyor.

Eşit ve adil olmayan seçim olanakları.

Yurttaşların aşrı sevgisi ve üstün zekâsı sayesinde karşılık buluyor, boşa çıkartılıyor.

        Örneğin Ankara 3. bölgede her türü baskıya, engelleme ve maddi olanaksızlıklara, yurttaşlar " bu bölgeye bir Veli lazım" sloganıyla karşılık veriyor, Veli Saçılık anımsatılarak başarı sağlanıyor.

      Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş; Gülen yüzüyle, tükenmez azim ve kararlılığıyla, üstün zekası ve demokrasiye, barışa olan inancıyla Ülkemizdeki laik, demokrat, çağdaş, sömürüye karşı olan herkesin kalbine girmiş sevgisini kazanmıştır.

Demirtaş işaret veriyor "Mahpus damında".

"SENİ HALEN BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ"

Ve dostlarına bir selam, bir de vasiyet yolluyor.

       "Biz hep dik durduk. Eğilmedik. O yüzden buradayım. Vasiyetimdir, eğer cezaevinde ölürsem cenazeni dik çıkarın. Yatarak çıkarmayın"

Hesap açıktır.

Haksızlıklara da barış ve Demokrasi düşmanlarına da meydan okuyor.

.

        Siyasetçilerin KÜRT Yurttaşlarımızı ayrıştırması, ötekileştirmesi haksızlıktır.

Bu seçimde "%10 adaletsiz seçim barajı" riski ile karşı karşıya kalan tek parti "KÜRT YURTTAŞLAR " ın desteklediği HDP dır.

        HDP "%10 seçim barajı" na takılırsa AKP, hakkı olmayan en azında 79-80 Milletvekiline sahip olacak ve yüksek moralle TBMM nde çoğunluğu sağlamış. Olacaktır.

     Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa bile bu moral çöküntüsü ile başarı sağlamak. zor ya da imkansızlaşacaktır.

       Muhalefet partilerinin bir kaç milletvekili yitirmesinin hiç bir tahribatı olmaz ama HDP nin baraja takılması Türkiye'nin her alanda karanlık bir döneme sürükleneceğine neden olabileceği düşünülmelidir.

        HDP den esirgenecek her bir oy; AKP nin yeniden iktidar olmasına, siyasal, sosyal, ekonomik tahribatın devamına ve kapkaranlık bir dönemin yaşanmasına neden olacaktır.

       Demokrasi, barış ve kardeşlik için tüm duygusallıklar bir yana itilerek, yüksek bir vicdan sorumluluğu ile oy kullanılmalıdır.

Top