Yaşam Haber - Haberin Merkezi
29-07-2018 16:32 775

" MEZHEPÇİLİK "....

 

 

Evrensel anlamda Sol sosyal demokrat düşünen bu ideoloji ile büyüyen siyaset yapan hiçbir kişi insanların mezhebi ile ilgilenmez lafını bile etmez. Mezhepçilik ırkçılık, düşünceleri konuşmaları faşizmin can damarıdır ve faşizmi besleyen unsurlardır.

Son günlerde CHP de başlatılan “ DEĞİŞİM “ dolayısıyla imza kampanyasına bu illet bulaştırılmak istenmektedir. Alevi delegeler bir şekilde Alevilik adına kandırılmakta imzaları geri çekilmek istenmektedir. Bunu yapanlar da yaptıranlarda böyle düşünenlerde mezhepçi ırkçı faşistlerdir.

CHP içerisinde bu düşünceler olduğu müddetçe hatta çoğalmaya başlamışsa bence artık böyle oluşan oluşturulmak istenen CHP nin diğer sağ partilerden hiçbir farkı kalmayacağından yeniden ve daha dikkatlice düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum.

CHP de mutlaka bir değişime ihtiyaç var. Ancak bu değişiklik sadece genel başkan düzeyinde değil kurumsal olarak Tüzüğü ile programı ile yönetici ve yönetim anlayışı ile mezhepçiliği değil İnsanı ve sol sosyal demokrat ideolojiyi barışı özgürlükleri laik demokratik hukuk devletini öne çıkaracak demokratik bir yapılanma konusunda mutlaka değişim yapılmalı

Cengâver Yetim kardeşimiz 70 li yıllarda gençlik kollarında demokrasi ve özgürlükler mücadelesi vermiş bir dostumuz şimdi onun düşüncelerini hep beraber okuyalım

 İbrahim Göçmen

*******************

 

PARTİMİZİ yeniden dizayn eden küresel güçler her şeyin enini boyunu en ince detayına kadar hesap edip plânlamışlar.

Nasıl mı?. :

Öncelikle partinin en aydın ve en ilerici unsurları olan Alevileri etkileyecek bir lider olmalıydı. Öyle birisi olmalı ki, hem mülayim, hem yaşantısı ile abartılı olmayan, sinirleri alınmış kolay öfkelenmeyen, sağ düşünceye sahip , ama sol laflar da edebilen , görüntüde hiç mezhepçilik yapmayan , hatta lafını bile etmeyen , ama el altından tüm örgütlenmesini bu gönül bağı(!) üzerine yapan , kendisini o makama getiren ağa babalarına ihanet etmeyecek , verilen görevi her ne olursa olsun sonuna kadar götürecek , hafifçe cilalanıp parlatılınca kolayca popüler olan birisi olmalıydı.

İşte bu özel adamla CUMHURİYET HALK PARTİSİ nin içine en tehlikeli bombayı koydular.

 

" MEZHEPÇİLİK "....

 

Sosyal demokrat ve laik bir partiyi yıkmak için ona en bağlı kitlenin mezhepsel inancını kullanmak ÇOK akıllıca bir yöntemdi. Partiyi ve Cumhuriyet i yıkıp yok etme görevi verilmiş liderlerini koruyayım derken, o görevi veren emperyalist/küresel güçlere hizmet edeceklerdi, fakat bunun farkında bile olmayacaklardı.

Çünkü işin içine DİN ve MEZHEP girince akıl, mantık, bilinç tatile çıkardı. Bu sosyolojik olguyu onlar da biliyorlardı.

Şu anda partimiz bu süreci yaşıyor. Alevi olup da ; işin başında bu tezgahı göremeyen , ancak sonradan siyasal bilinç seviyelerinin yüksek olması nedeniyle olayın farkına varan Alevi önderi pozisyonundaki milletvekilleri ve partililer , derhal karşı tavır geliştirip partilerini koruma gayretine girdiler.. Fakat Daha alt seviyede, kendi kültürlerini / mezheplerini bile bilmeyen, felsefesinden dahi haberi olmayan goygoycu takım ise hâlâ en üst perdeden bağırıp duruyor.

Ve işin ilginci; en çok ta SOCULUK tan bahseden bu takım.

En DEVRİMCİ de bunlar.!!! Hem fanatik Din/Mezhep yanlısı , hem de Devrimcilik nasıl olacaksa artık orası da muamma ..

Bu konuları açık açık gündeme taşıyorum diye o goygoycu takım yine bana saldıracak biliyorum.

Bana Mezhepçilik yapıyorsun diyecekler. Şimdiden söyleyeyim benim mezhebim falan yok. İnanmam öyle şeylere.

Şimdiye kadar partinin önemli bir sorunu olan MEZHEPÇİ örgütlenmeyi açık açık kimse dile getirmedi.

Fakat şu son imza toplama olayında bu yapı kendini öyle deşifre ettik ki, artık gizlisi saklısı kalmadı. İmza veren Alevi delegeleri ikna etmek için neler dediklerini bir duysanız!!! Neyse yeter bu kadar.

CHP nin en kısa zamanda kuruluş ayarlarına geri dönmesi ve gerçekten siyaseti ideolojik temel üzerine oturtması ve LAİK liği önce kendi partisinde uygulaması dileklerimle hoşça kalın gerçek solcu dostlarım.

Cengâver YETİM

Top