Yaşam Haber - Haberin Merkezi
?varlık kaçırmak vatana ihanettir?
09-12-2017 14:28 615

?varlık kaçırmak vatana ihanettir?

 

 

    Siz ne kadar, “varlık kaçırmak vatana ihanettir” derseniz deyin, yine de varlık yani servet, tam tersine karsız ve güvensiz yerde bırakılmış olmayı kendisine ihanet sayar!

     Bu da gösteriyor ki serveti ülkenizde tutabilmenin tek yolu, onu-bunu vatana ihanetle suçlamak yerine, ülkenizi, öngörülebilir geleceği olan demokratik bir hukuk devleti yapmaktır.

*****************

Cehaletle karşı karşıyayız

 Vatandaşların, demokratik haklarını, hak ve özgürlüklerini, kısacası vatandaşlık haklarını talep etmelerini ve bu perspektifle yöneticileri eleştirmelerini “vatan hainliği” olarak değerlendiren, hak ve hukuk bilincinden yoksun bir cehaletle karşı karşıyayız!

    Bunlara göre vatanseverlik, yönetenlerin hiçbir hatasını görmeden onları her daim desteklemektir. Hele hele dış politikada...

    Cehaletin ve sürü psikolojisinin vatanseverlik kabul edildiği yerde vatanın durumu ne olur? Hep beraber yaşıyoruz zaten!

*****************

Ne suçlar varmış haberimiz yok

Aman yarabbi! Ne suçlar varmış da bizim haberimiz yokmuş.

Meğerse Rıza Zarrab’ın ticari belgelerini yurtdışına çıkarmak, “TC devletinin güvenliğini, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin etme” suçu sayılıyormuş!

Ne yalan söyleyeyim, vallahi ben böyle bir suç tanımının olduğunu bilmiyordum. Ama öyle anlaşılıyor ki bu suçtan 17 kişi gözaltına alınmış!.

Top