Yaşam Haber - Haberin Merkezi
12 EYLÜL
12-09-2018 16:29 467

12 EYLÜL

 

 

        Bu ülke her on yılda bir kronikleşmiş Askeri cunta darbelerine maruz kaldı!.Neredeyse bir alışkanlık ve olmazsa olmazmış gibi kaderimize yazılan bu darbelerin tamamı Amerikan orijinlidir!.Evren, darbe yaparken CİA yetkilisinin " Bizim çocuklar başardı" dediğini hepimiz çok iyi hatırlarız!.

        Bu ülkenin içinden elini çekmeyen Amerika'ya karşı hiçbir zaman karşı bir duruşumuz olmadı!.Belli ki, iç organlarınıza kadar sirayet eden bir ur gibi bedenimizde duruyor ve üstelik dokunduğun anda bir şekilde yanıyorsun!.Onların bu kirli niyetine karşı çıkan gencecik çocuklar bu ülkede dara çekildi!.İlginçtir, o gün Amerikancı duruşla o gençlere saldıranlar bu ülkede şimdi çok ama çok önemli yerlerde memleket yönetiyorlar!!

       İçimizi bu kadar allak bullak eden bu Amerika'ya yaranmak için günü birlik kırk takla atıyoruz!.Birileri çıkıp " defol ülkemden" diyerek kapıyı göstermiyor, ya da gösteremiyor!.Çünkü işin boyutu tahmin edilemeyecek kadar büyük ve bu büyüklüğün altından küçük hesaplarla kalkılamayacağını herkes çok iyi biliyor!.

       Evet, bu ülke Amerikan destekli bir 12 Eylül yaşadı!.Ülke elli yıl geri götürüldü!.Geri götürülmenin tek nedeni sadece ekonomik boyutla sınırlı değil, ülkenin tüm aydınlık yüzleri ya tutuklandı, ya da sürgüne gitmek zorunda kaldı!.Fetö dahil, bir çok karanlık cemaat bu dönemde palazlandı!.Her zaman olduğu gibi, her ne kadar Evren " Bir sağdan, bir soldan" dediyse de asıl darbe sol ve sosyalistlere vuruldu!.

     İşin garibi bu darbe mantığından hiç bir ders almadığımız gün gibi ortadadır!.Darbe girişiminde bulunan FETÖ, şimdi Ağababalarının koltuğunda avuç oğuştururken, bu işle alakası olmayan ve darbe mantığı ile FETÖ gibi yapılanmalara karşı duran binlerce demokrat, sol görüşlü insan bu darbeden de nasibini aldı!.

Demek ki bu ülkede ne değişirse değişsin, değişmeyen tek şey sol ve demokrasiye karşı olan paranoya derecesindeki saplantı ve yok etmeye meyilli düşüncedir!.

Bu ülkenin aydınlık yüzleri bir kez daha gecenin karanlığına çekilmiş durumda!.Ülke bir kez daha elli yıllık bir gerilemeye çekildi!.

İşin garibi, Amerika hala içimizde ve hala onun dediği oluyor!.

**************

NELER YOK

 

Taciz yok!.

Tecavüz yok!.

Kandırma, dolandırma yok!.

Hastane kapısında beklemek ve ödemediği masraftan dolayı rehin almak yok!.

Turistlere zarar vermek ve fahiş mal satmak yok!

Çocuğumun geleceği ne olacak diye bir kaygı yok!.

Kadın boşamak yok!.

Kavga ve insan dövmek yok!.

Hayvana eziyet ve damacanaya tecavüz hiç yok!.

Gecenin her hangi bir vaktinde bir kadın çevirdiği taksiyle ormana, ya da sahile gidip, purosunu tüttürür, içkisini yudumlar, taksicinin taciz kar söz ve bakışı yok!.

Bu yoklar ülkesinde bir çok şey daha yok!.

Ha, unuttum dinleri de yok!.

Burası neresi demeyin?

E, artık onu da siz bulun!.

Top