Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Bak Reis!..
01-12-2017 13:11 706

Bak Reis!..

 

 

Dünkü yazımda 'söz konusu vatansa' demiştim!.

İşte bu duygularımdan dolayıdır ki, sana yapman gerekeni söyleyeyim!.Aksi taktirde bindiğin gemi ile birlikte şelalenin tam başında duruyorsun, haberin ola!.

Gelelim asıl meseleye:

Bir istihbarat teşkilatın var!.Hani darbeden haberi olmayan ve haberi enişte, dayıdan aldığında, muhtemelen onlarda berber Cafer'in tüyosu ile vaziyeti anlamış ama, iş işten geçmişti!.

Peki bu nasıl istihbarat teşkilatıdır ki, küçücük bir çocuğu kontrol edemiyor ve Amerika'ya kaptırıyor!.Akabinde Halk Bank Müdür yardımcını da!.Tüm bunlara rağmen Mit Müsteşarından vaz geçememenin özel bir sebebi yoktur umarım!.Yoksa dünyanın hiçbir yerinde bir dakika yerinde durdurmazlar!.

Aynı şey, Genel Kurmay Başkanın içinde geçerli!.Garibim darbeyi, odasında derdest edilince öğreniyor!! Ne acı ve ne garip şey ki,o da hala Askerin tepesinde ve yerinde duruyor!.

İşte demokratik bir ülke olmadığımızın net kanıtları!.Belli ki, gücünün yetmediği ve seni sadece imzadan ibaret kılan çok derin bir yer var!.

Bence bu son olaylar sana tek bir seçenek bırakıyor!.

İstifa etmek!.

Böyle bir durumda seksen milyon kazanacaktır!.Yani seksen milyonun bir den büyük olduğunu en çok sen bilirsin!.Hani " dünya beşten büyüktür" dediğin gibi!..

Bu ülke ciddi bir yol ayrımındadır!.Korkum o ki, tüm korkularını bastırmak için bu ülkeyi daha ağır bir felakete sürüklemen!.Bunun işaretlerini hep birlikte görüyoruz!.

Özellikle Kürt'lere karşılık seninle ittifak yaptığını zan ettiğin Bahçeli'nin niyetini iyi okuman lazım!.Sana olan desteği kan odaklıdır!.Yanında durması için, sürekli kanatman lazım!.Tıpkı tefeci tüccar gibi!.Öde, öde bitmeyen borç gibi!.

Bir gün kan çekilip, yere yığıldığında hiç birimizin olup bitenden artık haberi olmayacak!.Sana kan akıtan sırtlanlar bu sefer ölü eti çiğnemekle meşgul olacaklar!.

Bu ülkede örtmeye çalışılan pisliklerin kokusu çıktığında herkes burnunu tıkarken, sebep olanların derin nefes çekerek aramızda dolaşması da neyin nesi?!

Rüşvet ve saat meselesinden dolayı Bakanın çıkmış "alanda,iftira atanda şerefsiz namusuzdur" diyerek kolunu saati ile birlikte sallayarak gözümüze sokmuştu!.

Ya diğer Bakanların?

Bunları bu ülkede siz aklamadınız mı?!

Peki şimdi?.

Onlar aldıklarının keyfini yaşarken, bunu dillendirenler vatan hainliği ile suçlanıyor!.

Daha dün!.

Yakınlarınızın bir para transferi meselesini Meclis'te araştırılmasın diye red edenler, başında bulunduğun partinin vekilleri değil miydi?

Tabi yine özellikle bu iddialar karşısında tıpkı Bakanın gibi, muhataplarına etmediğin küfür kalmayarak!.

Yani suçu küfürle bastırmak gibi bir gelenek yerleştirdiniz!.Bu konularda suçunuz da olmayabilir!.Bunun karşılığı küfür değil, izlenmesi gereken hukuki süreçlerdir!.Tabi ülkede "Hukuk" diye bir şey bıraktınızsa?!

İşte olmayınca meseleyi küfür ve sopa ile hal ediyoruz!.

Kim ne kadar yiyebildiyse!.

Evet Reis?

Gel kendine ve bize bir güzellik et!.

İstifa et!.

Et ki, bu ülkede yeniden bir toplumsal barış sağlansın!.

İnsanlar, sorunlarını çözeceği bir ülkede aşkla, muhabbetle geleceğe baksın!.

Yoksa şu kırdığınız fay hattının yaratacağı depremde hiç birimizin kurtulma şansı yok!.

**************

Gerisi teferruat

 

Söz konusu vatansa ben de herkes gibi tüm muhalif damarlarımı kesip, gerektiğinde kanımın akışına seyirci kalıp, "yeter ki vatan sağ olsun üç beş damla kan akmış, ne önemi var" diyenlerdenim!.

Evet, bugün söz konusu vatan!.Birileri hükümetimizin kıymetli üyelerini bahane edip, direk vatanımızı yıkmaya yeltenmiştir!. Bu birileri hepinizin bildiği ve bir zaman solcuların " defol" dediği Amerika'dır!.İşte bu Amerika almış eline Reza diye bir bebek konuşturup, hükümetimize iftira atıyor!."Çocuktan al haberi" tam bu olsa gerek!.

Bekledim ki, hükümetimiz bunları susturacak bir açıklama yapsın ama, yapmadı!.

O zaman ön açıcı olsun diye tiyo vereyim!.

Çıkın Amerika'ya deyin ki, " ne var bunda, ticaret suç mu?" İşte o zaman sizi anlarlar!.

Bakanlara verilenin ise "bahşiş" olduğunu, bunun asla rüşvet olmadığını, rüşvetin inancımızda haram, bahşişin helal olduğunu söyleyin!.Üstelik bu tür işlerde "peşin!" Verildiğini söyleyin!!.

Bu kadar bahşiş mi olur? Derlerse, bahşişin büyüğünün makbul olduğunu söyleyin!.Küçüğüne bizde "sadaka" derler ve hizmet karşılığı verilmez deyin!.Oysa "bahşiş" hizmet karşılığıdır ve "peşindir."

Bunları derseniz bu dava rafa kalkar ve kültürümüzde olan bahşişi kimse rüşvet kategorisine sokamaz!!.

Mesela dün şu Kemal'in elinde salladığı sözümona belgelere getirdiğiniz açıklama bizi nasıl ki anında tatmin etiyse, benzer bir açıklama bırakın bizi tatmini, vala dünyayı bile ... eder!!

Dediniz ya "MAN" adasına giren bir şey yok!" Diye!.

Biz cin gibi milletiz!.Anında anladık, burdan bir şeyin girmediğini ve oradan buraya girdiğini!.

Yani sonuç olarak bir yerden bir şeyler girmiş!.

Hiçte önemi yok!. Bize ne kime nerde ne girmiş diye!.Zaten en kötü tarafımız bu!.Tüm ömrümüzü bu giren çıkan meselelerine ayırdığımız için, dünyada bir arpa boyu yol gitmişliğimiz yok!.

Mesela böyle durumlarda en iyisi rahmetli Süleyman Demirel'di!.

Bir arazinin dedikodusu yapılmıştı!. Çıktı adam gibi noktayı koydu!

"Gadeşim, veedimse ben veedim, kime ne?"

İşte böyle!.

Rahmetli iyi bir devlet adamı idi!.

Size önerim önce devlet adamı olun!!

Dedik ya "gerisi teferruat!"

**************

Reza tanık olmuş!.

 

Kimle ne kadar, nerede dans etmiş hepsini söyleyecekmiş!.

Hangi orospuya parasını peşin verip, nerede yatmışsa itiraf edecekmiş!.

İyi de sonuç ne olacak?

Ortada Adalet mi var, bir devlet ciddiyeti mi var?.

Kim kimden hesap soracak? Elin memleketinde bunların binde biri hükümetleri yerinde etmekle kalmaz, bulaşanlar ağır hesap verirler!.

Ancak bizde bunu dillendirmek bile cesaret ister!.Çünkü bahane hazır "Fetöcü!" Üstelik yediğiniz küfürün hadi hesabı olmaz!.

Geçmişte Fransa'ya bile ceza kesebilen Amerika, öyle görünüyor ki, bu Rezadan dolayı Türkiyeyede ciddi bir yaptırım uygulayacak!.

Bu da bize yeni zam, vergi ve ceza olarak dönecek!.Biz de kuzu kuzu ödeyeceğiz!.Akabin de yine seçimler olacak!.

Reis, yine tek başına ipi göğüsleyecek ve Tütün mağduriyetinden dolayı, coplanan Adıyaman ilimiz yine AKP' ye en fazla oy vererek gövde gösterisi yapacak!.

Tabi seçim biter bitmez iki sarhoşun kurduğu bir memleketti gül suyu ile nasıl yıkadıklarını bize anlatıp, en büyük icraat İmam Hatipler ve yeni cezaevleri olarak gündemimize oturacak!.

Dolar ve Euro nun başını alıp gitmesine ardı sıra dört parmaklı bir bay bay çekip, gavurun malı istediği yere gitsin diye bizden alkış toplanacak, ele güne hava basalım diye et görmeyen dişlerimize kürdan önerilecektir!.

Biz boş dişlerimizi karıştırıp dururken, yeni devletleri bize tanıtma işi de yine garibim Kemal'e kalacak!.

Yazın bir yere!.

Top