Yaşam Haber - Haberin Merkezi
BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN!
15-07-2015 11:35 1198

BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN!

 

Bir ülkede ulusal gelirin % 54 ünü nüfuzun sadece  % 1 i iç ediyorsa o ülke de insanlıktan, adaletten, demokrasiden, hukuktan, barıştan söz etmeniz mümkün olmaz.

Bir ülkede tapelerde en aşağılık ifade ile  a…na koyayım diye millete hitap eden bir holding yöneticisi mahiyetindeki şirket devletin büyük teşvik ve  desteği ile doğaya, insana, emeğe saldırmaya devam edebiliyorsa ve hiçbir şekilde engellenmiyorsa o ülkede ahlaktan söz edemezsiniz.

Bir ülkede her gün kadın çocuk onlarca tarım işçisi can güvenliğinden yoksun bir biçimde bir lokma ekmek uğruna Kamyonet ve traktör kasalarında yollara dökülüp paramparça oluyorsa o ülkede vicdandan söz edemezsiniz.

Bir ülkenin maden ocaklarında her defasında 10,100,200,ve 300 er işçi göçük altında kalarak can vermesi  kadere bağlanıyorsa o ülkede imandan ve İslam dan söz edemezsiniz..

Bir ülkede 13 yılda 14 bin işçi iş cinayetlerinde yaşama veda ediyorsa o ülkede endüstriyel barıştan söz edilemez.

Bir ülkede yapılan bunca yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlıklar hiçbir soruşturmaya tabi tutulmadan yoluna devam ediyorsa o ülkede kutsal değerlerden söz edemezsiniz.

Bir ülkede yapılan genel seçimlerde halk bir partiyi tek başına iktidar yapmıyorsa, iktidardaki parti halkın iradesine rağmen bize koalisyon yakışmaz yeniden seçim yapalım diyerek gayri meşru iktidarını sürdürmeye devam ederek iktidarı terk etmiyorsa o ülkede  “milli iradeden” söz edilemez.

Bir ülkede barış ve özgürlük olsun. Adalet ve eşitlik olsun, refah ve huzur olsun diye haykıran topluma; siz barışın ve çözümün filmini görürsünüz diyen devlet adamlarının yönettiği ülkede kardeşlikten söz edemezsiniz.

Bir ülkenin güvenliğinden sorumlu bir korumun başındaki şahıs “göndeririz birkaç kişi, fırlatırız birkaç füze” bunu da savaş gerekçesi yaparız diyorsa “yurtta sulh cihanda sulh” şiarından bahis edemezsiniz.

Bir ülkede bir siyasi parti 6 milyon dan fazla oy alarak parlamentoya soktuğu 80 milletvekili, kendisi kadar milletvekili sayısına sahip bir diğer siyasi parti tarafından yok hükmünde sayılıyor, görülüyor ve diğer siyasi partiler tarafından destekleniyorsa o ülkede demokrasiden söz edemezsiniz.

Bir ülkede bütün doğal alanlar, akarsular, dereler, yaylalar, tarım alanları yaşam alanları ahlaksız firmaların rant alanına dönüştürülüyor ve bu zorbalığa karşı direnen 60-70 yaşındaki kadınlar erkekler gençler çocuklar Jandarma dipçiği polis gazı ile yerlerde süründürülüyor ve bastırılıyorsa o ülkenin geleceğinden söz edemezsiniz say say bitmez!

Top