Yaşam Haber - Haberin Merkezi
CHP NİN ENGELLERİ
29-04-2017 19:23 821

CHP NİN ENGELLERİ

 

 

CHP genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz Türkiye’nin sınır güvenliği açısından TSK nin Sincar ve rojava operasyonunu normal, gecikmiş, haklı, gerekli ve kaçınılmaz bir operasyon olduğunu ifade etmiştir.

 Söz konusu operasyonun yapıldığı ana kadar sınırın öbür yakasından sınırın bu yakasına bir taş dahi atıldığını duymadık. Bu söylem elbette sadece Öztürk Yılmaz’ın kişisel görüşünün ötesinde CHP nin kurumsal görüşüdür.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;  HDP li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak “ Anayasaya aykırıdır ama destekleyeceğiz evet ”  dememişimiydi?

CHP nin 4 milletvekili; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi nin Türkiye’yi Demokrasi, İnsan Hakları, yargının bağımsızlığı konusundaki otokratik yaklaşımı nedeniyle 13 yıl aradan sonra yeniden siyasi denetim kapsamına almış olmasına karşı oy kullanan MHP ve AKP milletvekilleriyle birlikte oy kullanması CHP nin kurumsal olarak AKP ve MHP den farklı düşünmediğini göstermektedir.

CHP AKPM nin kararı konusunda aslında Türkiye’de her şeyin gayet normal olduğunu Avrupa konseyinin Türkiye yönetimi hakkında almış olduğu kararının haksız olduğunu demeye getirmiyor mu?

CHP milletvekili Fikri sağlar Gayri meşru, cebir, hile ve şaibeyle bitirilen 16 Nisan referandumunu CHP meşrulaştırdı demedi mi?

CHP li üyeler Kürt illerinde belediye başkanlarının tutuklanmasını savunan AKP önergesini desteklemedi mi?

CHP milletvekilleri Deniz Baykal İlhan Kesici; baskıya uğrayan akademisyenlerin de karara eklenmesi için AKP nin verdiği önergeye katılmadı mı?

CHP milletvekili Deniz Baykal 7 haziran seçiminden hemen sonra Cumhurbaşkanıyla hemen görüşerek  7 haziran seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesini akamete uğratan girişimin ilk cesaretlendiricilerinden biri olmadı mı?

CHP TBMM de her defasında AKP tarafında getirilen ülkemiz ve orta doğuda savaş şiddet ve çözümsüzlüğü esas alan savaş teskerelerinin tümünü desteklemedi mi?

CHP,  HDP nin yükselişine karşı demokrasi,  insan hakları, hukukun üstünlüğü ve rejime yönelik tüm saldırıları görmezlikten gelerek AKP ve MHP ile aynı safta buluşmadı mı?

CHP 15 Temmuz darbesinden sonra tüm ilkelerini bir kenara iterek AKP, MHP ile bütünleşerek darbeye başından karşı çıkan HDP nin dışlanmasına ses çıkarmadan, “Allahın bir lütfü” sayılan ve bugün karşı darbeye dönüşmüş Yeniköy ruhuyla bütünleşmedi mi?

CHP 16 Nisan referandum kampanyası sürecinde adeta pasif bir kampanya stratejisiyle ortaya çıkan cebri, hileli sonucun ortaya çıkmasında katkı sahibi olmadı mı?

CHP ile ilgili şu an hatırlayabildiklerim bunlar.

CHP geleneksel tutumunu sürdürerek 2019 belki daha yakın bir tarihte baskın bir seçimle sistemi tümden otokratik leştirecek son bir vuruşun önlenmesinde toparlayıcı olabileceğine inanıyor mu? Gerçekten inanıyorsa HAYIR cephesinde yer alan tüm farklı toplumsal bileşenlerinin aidiyet ve güvenini sağlayacak inandırıcı bir konseptle ortaya çıkması lazım. Aksi durumda bir yüzyılı ıskalaması hayal olmayacaktır.

Top