Yaşam Haber - Haberin Merkezi
DEMİRTAŞ VE MALATYA MİTİNGİ
21-05-2015 12:14 1186

DEMİRTAŞ VE MALATYA MİTİNGİ

 

Malatya da bu güne kadar isimlerini bile hatırlamadığımız ( çünkü çok kısa aralıklarla kapatılıyor fazla konuşturulmuyorlardı ) Kürt siyasi hareketinin öncülüğünü yapan partiler her seçimlerde her önemli günlerde bir çok kez açık hava mitingleri yaptılar her genel başkan zaman zaman Malatya da alanlarda konuştu halka hitap etti.

Geçmişte teki partiler özellikle Kürt siyasi hareketi olarak yola çıkmışlar ancak 30 yıllık bir kirli savaş dönemi yaşanmış olmasından kaynaklı olarak açık hava toplantılarında çok fazla bir araya gelemiyor Demirtaşın yapmış olduğu mitingler gibi miting yapma imkânları yoktu.

Ancak yine de sisteme karşı çok ciddi anlamda bedeller de ödeyerek direniyor direniyorlardı. Otuz otuz beş yıl direndiler öldüler öldürüldüler ancak hiç yılmadılar yıldırılamadılar ve bu günlere güçleri ile dirençleri ile direne direne geldiler.

İşte o direnmeler dirençli durmalar sonucunda bu günlere gelindi ve şimdi alanlarda örneğin Malatya da  on binlere Adıyaman, Urfa, Adana, Mersin gibi yerlerde de yüz binlerin çok üstünde vatandaşlarla yan yana gelen birleşen bütünleşen halk ile halklar ile alanlarda coşku seli ile dalgalanarak  çoğalarak baraja takla attırmaya çalışıyorlar.

Çarşamba günü Malatya yeni belediye binasının yanında Demirtaş ın işte bu dalgalanmayı coşturacak dalgalanmayı daha da büyütecek Malatyayı ayağa kaldıracak mitingi olacak deseydik belki de birileri ya da bazıları hadi canım sende HDP nere Demirtaş nere diyenler bile vardı.

Çünkü Demirtaşın mitingi günler önce belirlenmiş tarih ve yer belli idi. Ancak bir çokları yine de eskisi gibi bunlar gider orada 300 – 500 kişiyle kendiler çalara kendiler oynar diyor byık altında da gülüyorlardı. O nedenle de sağ da solda gittikleri her yerde HDP Malatya da milletvekili çıkaramaz çıkaramıyor oyunuz boşa gider diyen zavallı küçük kafalı şereften haysiyetten yoksun siyasetçilerin yaptıkları propagandalar ortada.

Gün geldi 20 Mayıs ve Demirtaş için miting alanı bir gelin gibi tertemiz olarak süslendi. Sabahın çok erken saatlerinde alana bölge bölge ilçe ilçe köy köy akın etmeye başladı.

Mitingin saati 12 olarak belirlenmişti.

 Ancak hiç hesapta olmayan bir değişiklikle çok ısrar üzerine K. Maraş ın pazarcık ilçesinin halkı kırılamadı ve eş genel başkan Selahaddin Demirtaş onları kırmadı onlara da uğradığı için saat biraz gecikmesine rağmen yaklaşık 8- 9 bin insan hiç tereddüt etmeden hiç yorgunluk his etmeden saatlerce ayakta bekledi.

Bu arada HDP Malatya milletvekili adayları genel başkan gelene kadar ki süreci doldurmak adına seçmenlere alanda bulunan halklara hitap ederek partileri ile ilgili gerekli mesajları verdiler.

Yediden yetmişe diyeceğim ancak her yaşta kadın erkek vardı ancak yaş ortalaması da kırk sayılacak kadar genç bir nesil halaylar çekerek zılgıtlar atarak genel başkanlarını beklediler.

Demirtaş alana geldiğinde alan mahşeri bir kalabalık ve tezahüratla inledi. Bütün halklar alana ve Demirtaşa yaklaşmak onun o tam bir vatandaş ağzı olan ve her cümlesinin arkasında kullandığı Ve cümleye güç veren “ YAV  “ sözcüğünü duymak için birbirleri ile yarışarak safları sıklaştırarak pür dikkat Demirtaşı dinlediler.

Demirtaş her zamanki gibi bir eş genel başkan gibi değil orada bulunan halklardan biri gibi konuşmasına başladı ve önce Malatyanın sorunlarını sonra başbakanın uğradığı haksızlığı ve sonra da bu ülkede diktatörlüğü tek adamlığı başkanlık hayali kuranların hayalini vereceğiniz her bir oyla bunları kıracağını tarumar edeceğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

HDP artık halkın halkların Türkiye de yaşayan herkesin ama herkesin partisi olduğunu burada bir kez daha tescil etmiştir.

Malatya halkları Türkiye partisi olma yolunda çaba sarf eden bu partiye destek olarak bu gün süren diktatörlüğe dur diyeceğini bir kez daha çok yüksek sesle haykırarak söyledi.

 Son yıllarda bu misyonda kilerin yapmış olduğu mitinglerin en büyüğü en canlısı en kararlı olanı bu mitingdi dileriz bu kararlılık sandığa yansır ve ülke bir büyük kaosa uğramadan o kaosu yaşamadan barış kardeşlik özgürlük yolunda yoluna devam eder derim

Top