Yaşam Haber - Haberin Merkezi
FARKINDA MISINIZ CUMHURİYET DEĞERLERİ YOK EDİLİYOR... VE TÜRKİYE ÇÖKÜYOR...
22-08-2017 09:33 734

FARKINDA MISINIZ CUMHURİYET DEĞERLERİ YOK EDİLİYOR... VE TÜRKİYE ÇÖKÜYOR...

SN. Kemal Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup...

 

Sn. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ABD- FETÖ askeri darbesi sonrasında Türkiye'de çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. "DARBE YARALARININ SARILMASI VE DARBELERİN ÖNLENMESİ" adı altında öncelikle TSK 'den başlayarak tüm kurumlar AKP'nin özlemleri doğrultusunda yeniden yapılandırılıyor...

Mustafa Kemal'le birlikte cumhuriyeti kuran, temel unsur TSK tanınmaz hale getiriliyor. Anlaşılan o ki; askeri darbede kim başarılı çıkarsa çıksın, TSK' yı tasfiye için düğmeye basma kararı çoktan verilmiş.

Tüm askeri darbelerin arkasında yer alan ABD'nin amacı TSK' yı tasfiye etmek..

Bu planlarını daha önceleri ERGENEKON, BALYOZ kumpaslarıyla FETÖ ve AKP işbirliği sayesinde sahneye koydular. TSK kanatlarını kırdılar.

Elbette ABD için bu planı FETÖ' yle gerçekleştirmiş, AKP ile gerçekleştirmiş hiç önemli değil..

ABD için önemli olan; istekleri doğrultuda hareket edecek bir ordu ve KEMALİST-CUMHURİYETÇİ subay yetiştiren okulların kapatılması..

Ve amacına darbe sonrası AKP'nin acelece çıkardığı KHK ile ulaştı.

Kapısına kilit vurulan 243 yıllık DENİZ HARP OKULU, 171 yıllık KULELİ ASKERİ LİSESİ, 180 yıllık HARBİYE, 190 yıllık ASKERİ TIBBIYE (GATA)...

ABD'nin piyonu olan FETÖ' nin sinsi oyunları yıllar öncesinde sahneye konulmaya ve Askeri okullara girişte yapılan sınavların soruları cemaat tarafından çalınarak başlanmış. Bu okullar FETÖ' nün örgütlenme alanı seçilmiş. AKP İKTİDARI’ DA sınavlarda yapılan tüm yolsuzluklara göz yumarak, cemaat örgütlenmesine yardımcı olmuş. Çünkü o dönemde alanda, satanda memnun...

2000 yılından itibaren Askeri Liselere Giriş Sınavı'nda sorulan 30 matematik sorusunun tamamını doğru yanıtlayan öğrenci sayısı:

2000: 30, 2001,35, 2002,60, 2003,52, 2004:234, 2005:168, 2006:491, 2007:274, 2008:191, 2009:150, 2010:1214, 2011:642,

2012:717,2013:262,2014:2,2015: 0, 2016:4 kişi.

17-25 Aralık 2013 tarihten başlayarak FETÖ' nün devletten temizlenmeye başlamasıyla birlikte ALS' ye giren öğrencilerin başarı oranı yerlerde sürünüyor.

Bu tablonun ortaklarından AKP İKTİDARI; KANDIRILDIK, ALDATILDIK sözcüklerinin arkasına sığınarak faturayı askeri okullara ve kurumlara çıkarıyor.

Tüm askeri okullar kapatılırken, cemaat ve tarikatların kolayca örgütlendiği, ATATÜRK' ü sevmeyen, laik cumhuriyeti benimsemeyen İMAM HATİP OKULLARININ önünde tüm engeller kaldırılıyor.

Oysa gerçek sanıldığı gibi değil. Şimdilik FETÖ' den dolayı açığa alınan 82 bin devlet memurun 60 bine yakını İMAM HATİP mezunu...

Asıl kapatılması gereken okullar bunlar...

GATA ise MENZİLCİLERİN ele geçirdiği Sağlık Bakanlığına bağlanıyor.

Dün F.GÜLEN’ yaltaklanan yandaş medya tüm bunlara "BEYAZ DEVRİM" olarak nitelendiriyor. TSK devletin tüm kurumları gibi, siyasetin oyun alanına dâhil oluyor.

Yıllardır paspas gibi çiğnenen devlet kavramı yok ediliyor.

Sn. Kılıçdaroğlu, TSK'nin genetikleriyle oynanırken, "DEVLET YENİDEN YAPILANDIRILIYOR" diyorsunuz. Cumhuriyeti kuran temel unsurlar yok ediliyor bu büyük oyunun farkında değil misiniz?

Savaş meydanlarında temelleri atılan ve kurulan "ULUS DEVLETİMİZ" ABD'nin öncülüğünde adım adım yıkıma sürükleniyor.

Türkiye bulunduğu bölge nedeniyle güçlü bir orduya ihtiyacı var. ABD çıkarlarına hizmet eden bir orduya değil!. Güçsüz ordu ülkenin güvenliğini,bütünlüğü sağlayamaz.!

Darbe fırsatçılığı artarak devam ediyor. "Darbe yaralarının sarılması ve darbelerin önlenmesi" adı altında devlet adeta kaosa sürükleniyor.

Bir oldubittiyle TBMM'ye bir torba kanunu getiriliyor. Torbanın adı: " Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair" kanun tasarısı.

Bu tasarıyla 100'ün üzerinde kurumun varlık ve ticaret hisselerinin Özelleştirme İdaresine devredilerek, İhale Yasası kapsamı dışında özelleştirmenin yolu açılıyor.

Sn. Kılıçdaroğlu bu yasayla "bütün devlet satılabilir" bunun farkında mısınız?..

Bu geçirilmek istenen yasalara karşı nasıl bir tavır alacaksınız? Bugüne kadar yapılan özelleştirmelerde olduğu gibi kamu kaynakları yine talan mı edilecek?

(Şimdilik bu kanun tasarısını AKP geri çekmiş, ancak ilk fırsatta yeniden gündeme getirecektir. Sıkışmış ekonomi için sıcak para bulmak zorundalar.)

CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak; "derhal bir milli mutabakat hükümeti kurdurun" sözlerinden haberiniz var mı? Ayrıca böylesi önemli bir konuda partinin yetkili organlarının aldığı karar var mı?

AKP askeri darbeden sonra kimseye danışmadan, kimsenin fikrini almadan bir oldubittiyle kararlar alıyor. Gerçi bu tür davranışları yıllardır aynı şekilde devam ediyor.

Bunların aklıyla işler düzelseydi, Türkiye içte ve dışta bu durumlara düşmezdi.

Sn. Kılıçdaroğlu, "Dindar nesil yetiştireceğiz" diyerek eğitimi felç eden, "alnı secde gören adam" mantığıyla devleti iş bilmez kadrolarla teslim eden, "dinle " yaşamı düzenlemeyi hedefleyen AKP'ye şimdi ne kadar güveniyorsunuz? Bu yaşadıklarımıza bakılırsa, Sn. Erdoğan ve çevresinin değişmeyeceği gün gibi ortada...

Sahi sizin açıkladınız manifestonun akıbeti ne oldu.? AKP çevrelerinden olumlu bir yaklaşım geldi mi?

Sn. Kılıçdaroğlu farkında mısınız; AKP sıkışınca CHP'yi bir dolgu malzemesi olarak kullanmaya çalışıyor. AKP gelin benim yanımda durun, politikalarıma destek olun, ama sizin hiç bir konuda düşüncenizi ciddiye almam mantığıyla yaklaşıyor.

Sn. Kılıçdaroğlu farkında mısınız; CHP olaylara yön veremiyor,olayların peşine takılıyor..

İş böyle olunca Türkiye'yi uçuruma sürükleyen mantık; aldatıldık, kandırıldık, yanlış yaptık.!" diyerek yollarına devam ediyor...

ALDATILMAK, KANDIRILMAK, YANLIŞ YAPMAK ülkenin kaderi oluyor...

Ve Türkiye çöküyor!..

NOT: TÜRKİYE BÖYLESİNE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇERKEN, TBMM'NİN TATİLE GİRMESİNİN MANTIĞINI İZAH EDECEK

Top