Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Fendoğlu Malatya'ya Müze istedi, Bakan Ersoy Söz verdi
09 Aralık 2020 Siyaset 112

Fendoğlu Malatya'ya Müze istedi, Bakan Ersoy Söz verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak Malatya'ya Müze binası yapılmasını istedi. Bu talebe cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslantepe'nin önemini anlayarak Müze sözü verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2021 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin Kültür ve turizm Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde söz alarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorduğu soruda “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü barında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır.” Diyerek sorusunun devamınında “Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmaktamıdır?”  diyerek sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusuna Malatya için büyük öneme sahip Arslantepe Höyüğünün önemini belirterek “Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak.” Diyerek, Malatya’nın müze ihatiyacının en kısa sürede karşılanacağını belirtti ve Malatya’ya müze söznü verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy cevabında  “Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı,Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak,yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” dedi.

TBMM'de Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun sorusunda; "Sorum Sayın Bakanımıza: Son yıllarda ülkemizde, çağdaş müzecilik anlayışıyla gösterilen gayretler sonucu, Türk müzeciliği dünya müzeleriyle boy ölçüşecek duruma gelmiştir. Bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür etmek isterim. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan ve 2020 yılı itibarıyla kalıcı listeye teklif edilen, 7 bin yıllık Arslantepe Höyüğü'nü bağrında barındıran Malatya'mıza ivedi olarak modern bir arkeoloji müzesi kazandırılmalıdır. Var olan müzemiz, altyapı ve donanım olarak büyükşehir olan Malatya'mızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy soruya cevabında; “Evet, Mehmet Celal Bey, Malatya Arslantepe modern müze ihtiyacı… Haklısınız. Arslantepe, bizim gelecekteki yeni yüzlerimizden biri olacak. Biz de bu hassasiyeti Konya Belediyesiyle beraber… Yani sadece Malatya değil, ikisiyle beraber konsantre durumdayız, onun çevre düzenlemesi ve onunla ilişikli turizm bölgeleri… Ben bu yeni modern müze talebinizi değerlendireceğim, ne yapabiliriz bir bakacağım ama yani bugün veya bu yıl, olmadı öbür yıl mutlaka gündemimize alıp o müze ihtiyacınızı karşılayacağım” diye söz verdi. 

Top