Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.
06-09-2017 09:55 679

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.

EYY...YURDUM!..

 

     Siz dün gece mışıl mışıl uyurken artık zam yalaması olan akaryakıt fiyatları yeniden ayarlandı!..

Yani dünyada enerji kaynaklarına sıfır komşu olduğumuz yerde en pahalı yakıtı kullanmak!..

Ama olsun!.

İyi ki Müslüman bir ülkede doğmuşuz!.

Allah korusun ya başka bir ülkede doğsaydık!.

Mesela Amerika da!..

Hani şu keskin Müslümanların can havliyle kaçtığı yer!.

Sahi neden hep oraya kapağı atarlar?

Sakın özgürlük falan var demeyin!.

Sanmıyorum!.Olsa olsa şeriatı anlatmak içindir!.

Yoksa gider Suudi'de deve sidiği içer,ruhlarına şifa ararlar!.

    Fetullah' ı saymıyorum!.Muhterem tedavi amaçlı gitmişti!.Bir türlü iyileşemeyince bir darbe duası yaptı ama!..

     Basından duyduk,Erbakan'ın kızı da kapağı atmış!Merve gitti geldi ve hala ora ile gönül bağında!..Tabi aile top yekun orda ve sabah akşam zikir çekiyor!.

    Ülkesinin üzerine kara perde çeken Suudi prensleri kapağı Akdeniz plajlarına attığında güneşe değdirmedik yerleri kalmıyor!.

Ama içeride yüzünde ki perdeyi açıp,güneşe bakamazsın!.

Hal böyle olunca!..

Sizin ülkenizde de Müslüman bir iktidar varsa!.

Ve siz sabaha karşı zam kazıkları ile uyanıyorsanız!.

Çıkıp,Allah sizi başımızdan eksik etmesin diye hal-ı rızadaysanız!.

Ne diyeyim?

    Bu kadar algı yitiği bir toplum samanın bile ithal edildiği bir tarım ülkesinde hala başında kilere "iyi ki varsınız" diyorsa!..

Bana da bu samana şüphe ile bakmak kalır!.

Öyle ya ülke de hayvan yok!.Et zaten ithal!.

Eee..

Peki bu saman neyin nesi?!.

*******************

Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.

 

Bir gün bir deli çıkacak ve kıyametin pimini çekerek dünyayı yok edecektir!.Bu iş için İsrafil'in sür borusunu üflemesine ve akabinde Mehdi'nin gelmesi gibi bir zahmete katılmasına gerek kalmayacak!.Her şey bir delinin anlık psikolojisine bağlı!.

Bugün Kuzey Kore hidrojen bombası deneyi yaptı ve bunu kıtalararası mesafelere atabilecek güce erişti!.Dünyayı defalarca yok edecek bir nükleer silah stokunun çeşitli ülkelerde mevcut olduğu bilinen bir gerçek!.

Bu yetmiyormuş gibi gün be gün yenileri denenip,elde tehdit kozu olarak tutuluyor!. Elinde bu tür silahlardan fazlası ile olan Rusya,Çin ve ABD anlaşılan kendilerinden başka kimsenin böyle bir yola tevessül etmemesini ve dünyayı yok etme hakkının kendilerinde olduğunu tehditkar bir dille İma etmekteler!.Gelişen teknoloji bu tür silahların üretimini kolaylaştırmışa benzer!.Artık kimse bu tür silahların kendi tekelinde olduğu garantisi veremez!..

O nedenle Kuzey Kore'nin bu son denemesi başta Amerika olmak üzere birçok ülkenin keyfini kaçırmış durumda!.

Peki bundan sonra ne olur?!.

Her şey ama,her şey olabilir!..Bir sabah bu gezegende hiçbir canlı kalmayabilir!.Belki okyanustaki balıkların kurtulma şansı vardır!.

Kim bilir milyon yıl sonra karaya çıkacak balıklardan evrimleşen yeni insanımsılar bu gezegene hakim olur!..Bunun olması olmamasından daha büyük bir olasılıktır!.Çünkü dünyayı gerçekten deliler yönetiyor!.Her şeyimizle onların insafındayız!..

Umarım o pimi çekecek cesaret ve kudretleri olmaz!.

*******************

YARGILANACAKSA

 

Fetullah Gülen bu ülke için tasarlanmış uzun vadeli bir projedir!.Bu ülke insanının nelerle kandırılabileceğinin en tipik örneğidir!.Yoksa durup dururken hiç bir vasfı olmayan ve ancak ilk okul düzeyinde okur yazar olan bir adamı neden bu seviyeye taşısınlar?!.

Medrese kültürü ile gelen ve dini argümanları tiyatrocu kıvraklığı ile iyi anlatabilen bu zat,CİA için bulunmaz bir nimetti ve oradan alıp büyüttüler!.

Söz konusu din-iman olunca hangimiz itiraz edebilirdik ki?

İşte adam bu işe bir değil,beş sıfır avantajla başladı ve bize bu günleri gösterdi!.

Dünyanın her yerinde devasa bir örgütlenme..Sınırsız kaynaklar..Bunların hepsinin karşılığı Amerika'ya bağlı kontrollü bir islam devletleri projesiydi!..IŞİD bu projenin bir parçasıydı!.Ölümü gösterip,sıtmaya razı etmekti!.Bu iki proje biri birini tamamlayan ve birinden birini karşı kıyıya ulaştırma projeleriydi!..

Şimdi bu projelerin bittiğini zan edenler,projenin benzerinde ısrardalar!.Amerika kırk yıl emek verdiği bir projeyi öyle kolay çöpe atmaz!.Deşifre olan Gülen'in yerine Yen'i Gülen'ler hazırlaması çokta zor değil!.Zaten şu an Menzil tarikatı ve benzerleri üzerinden bunları okumak mümkün!.

Gülen'in bu kadar büyümesinde en büyük pay şu anki mevcut iktidardır!.En üst ağızdan bu itiraf edilmiştir!.

Şu anki iktidarın devleti tüm kadroları ile ele geçirme çabası bir korkunun tezahürüdür!.Çünkü amaç olarak Gülen'le pek farklı düşündüklerini sanmıyorum!.Beraber yürüdükleri yol daralınca iki yolcudan biri yan yana yürüme sıkıntısı yaşamış ve mızıkçılık yapmıştır!.Biri diğerini yolun dışına itmiştir!.Tıpkı yuvaya sığmayan guguk kuşu yavrularından birinin diğerini yuvanın dışına atması gibi!..

Şimdi o kardeşin "kozmik oda"gibi bir devletin mahremi olan bir yere elini kolunu sallayarak girmesi size vahim ötesi bir durum konusunda bilgi vermiyor mu?!

Burada ki sırlar nereye taşındı?!

İşte bu sırların dışarıya taşınmasında rolü olanlar,şimdi çıkmış gazeteci ve kimi vekilleri ajanlıkla suçlayıp hapse atıyorlar!.

Ne kadar garip değil mi?!

Eğer bu ülkede gerçek bir Hukuk olsaydı yargılanacaksa "ne istediler de vermedik"diyenler yargılanırdı!.Hem de bu sözü söylediği ilk gün!..

***************

MALESEF BÖLDÜNÜZ

 

Seçimlere girilmişti ve HDP müthiş bir sonuçla parlamentoya girmişti!."Gelin düz ovada siyaset yapın"diye ellerinde ki kanı gizleyip,öneride bulunanların işine gelmemişti bu başarı!.Onlara göre parlamentoya bu kadar vekille girmek devletin temel ilkelerini sarsardı!."Biz bunlara girin dedik ama,bu kadarda değil" denilerek birden HDP'ye görülmemiş bir abluka uygulandı!.Hani Kenan Evren,Ankaragücü'nün birinci lige çıkarılması talimatı vermişti ya!..Ama onlar gidip,Fenerbahçe'yi yenmişti!.Hasta Fener'li olan Paşa "Yahu ben size birinci lige çıkın dedim,gidip Fener'i yenin demedim" diyerek kulübe basmıştı fırçayı!..

Tıpkı HDP' nin durumu gibi!.

Derken seçim yenilendi!.Baraj altında kalsın diye yapılmayan kalmadı!.Ama bu sefer az hasarla MHP'yi geride bırakarak üçüncü parti olarak parlamentoya girdi!..Özellikle Bahçeli ve ekibi sıtmaya tutulmuştu!.İşte bundan dolayıdır ki,tüm yatırımını Erdoğan'dan yana ve akıtılması gereken kana yaptı!..Tüm HDP teşkilatları adeta yağmalandı!.Hemen hemen yönetici kalmadı!.İş vekiller ve Eş Genel Başkanlara kadar uzandı!..Tarihin görülmemiş bir demokrasi kıyımıydı olanlar!..Yine Bahçeli'nin dayatması ile Kayyumlara karşı olan İç işleri Bakanı Efkan Ala görevden alındı!.Yerine tescilli bir marka Süleyman Soylu getirildi!.Gelir gelmez yaptıkları hepimizin malumu!.

İşte bu şartlar altında HDP Parti organları Meclis'te çekilmeyi tartıştılar!..Hepimize soruldu ve hepimiz tüm bunlara rağmen Parlamento da kalınması yönünde görüş bildirdik!.Çünkü doğru olan bu idi!.

Ama bu gün o doğru tüketildi!..Bu ülkenin geleceğinde kaygısı olmayanlar savaş ve kan naraları ile ülkeyi maalesef uçuruma yuvarladı!.

Artık net bir Kürt fobisi oluşturuldu!.Bir spor müsabakasında bile Kürt sporcu darp ediliyor!.

Ama bu ülkenin medyasında "tık" yok!.Bu tehlikeli gidiş giderek daha vahim sonuçların ön işaretidir!..

Şimdi hızlı bir şekilde binlerce polis istihdam ediliyor!.Bu bir korkunun beyhude önlemidir!.

Yatırım yok,üretim yok,tarım çökmüş!..Ama ha bire polis,karakol ve de cezaevi inşaatı var!..

Evet!..

Maalesef böldünüz!..

Hem de kendi elinizle!..

**********

KARANLIĞA ISLIK ÇALMAK

 

Son bir yıldır ülkede yatırımların neden olmadığını hiç düşündünüz mü?

Siz bakmayın esip,gürlemelere!.Türkiye ciddi bir borç batağında!.Dört yüz elli milyar dolarlık dış borç resmî olarak bilinen!.Ya bilinmeyen?

Yani örtülü olan borç miktarının da bir o kadar olma ihtimali yüksek!.Kimi devletlerin böyle bir alış verişi de var!.

Hal böyle olunca kimse yatırımdan dem vurmasın!.Şu ülkede mercimeği bile ithal eder duruma gelmişsek hepsi mevcut iktidarın iflas eden başarısızlıklarının sonucudur!.Görünen o ki,yapılan borçlar isteniyor!.Bu borçları ödemenin tek yolu yatırımları durdurup,birde vatandaşa adım başı ceza kesmek!.Evimize gelen faturaların şişkinliği,trafik cezaları ve vergiler!..Hepsi bu sancının gazıdır!.

Kimse şu saatten sonra büyüme falan beklemesin!.O "büyüdük"masalları içeriye verilen boş havadır!.İstediğin kadar solu,ciğer yangınına faydası yok!.

Zaten özellikle Reis'in ülke büyüsün diye kaygısı da yok!.Kurduğu yeni devlete ha bire polis,bekçi istihdam ediyor!.Birde modern cezaevleri!.İkisi arasında ki bağlantı muhteşem!.."Asker,polis,cezaevi."!"

Yeme yanında yat!.Bu ara da mahalle bekçilerimiz de oldu!.Mahallenin gözü kulağı olacaklarmış!.Sanki mahaller de göz kulak yokmuş gibi!..

Tamamen bir istihbarat ve militarist devlet yapılanmasıdır bu yapılanlar!.Bunu iyi okumak lazım!.

Bir korkunun çılgınlığını yaşıyoruz!.Nere de nasıl son bulacak bir faciaya doğru yönümüzü dönmüş gidiyoruz!.Tıpkı çobanın uçuruma sürdüğü koyun sürüsü gibi!.

Olay gerçekleştiğinde bir tek akbabalar ve leş yiyiciler kazanacaktır!.

Çoban ise ,ağanın insafına kalmış!.Ya da sürü sahiplerinin öfkesine!.

Bu coğrafya buna çok müsait!.Çocuğuna "Saddam" ismi verenlere acil duyurulur!!.

Top