Yaşam Haber - Haberin Merkezi
İNÖNÜ STADYOMU VE BASIN TÜRBÜNÜ
19-08-2015 14:42 944

İNÖNÜ STADYOMU VE BASIN TÜRBÜNÜ

 

 

Malatya da özellikle Malatya spor kurulduğu 1965 yıllarından bu yana kent ile özdeşleşmiş ve tüm Malatyalıların sembolü olmuş bir takım.

Malatya da diğer alanlarda ki spor her ne kadar istenilen düzeyde gerekli ilgi ve alakayı görmüyor olsa da Malatya spor tam tersi olarak Malatyalılar tarafında iyi günde de kötü günde de hep taraftarlar olarak sahip çıkılmış destek verilmiştir.

Malatya spor bu anlamda Malatya da her düşüncede her inançta ve mezhepte ki bütün insanları yan yana getirmiş ve kentte ebrulaşmanın örneğini ortaya çıkarmıştır.

Bütün bunlar Malatya halkının tabandaki çabaları ve özverili destekleri sayesinde olmuş oluşmuştur.

Peki Malatya halkının dışında özellikle yönetim kadrolarının bu konuda bir çabaları olmuş mu bence müstesnalar kaideyi bozmaz mantığı ile baktığımızda hiç kimsenin bir çabası olmamış bunu sadece ve sadece Malatyalı ve Malatya’yı seven taraftarlar Malatya halkı sağlamıştır. Diğerleri ben biraz daha bu işte nasıl nemalanırım hesabı içerisinde olmuş ve takımı o anlayış içerisinde yönetip yönlendirmişlerdir.

Malatya Türkiye genelinde yüz ölçümü ve nüfus oranı olarak ilk on beş yirmi il içerisinde olmuş bu güne kadar iki cumhurbaşkanı iki başbakan onlarca bakan yüzlerce bürokrat yetiştirmiş Türkiye’nin çok önemli ve stratejik bir ili.

Böyle olmasına rağmen başta spor dalı ya da dallarında olmak üzere hiçbir dalda yani ekonomi de sosyal yaşamda sanayi de Dünyanın en kaliteli kayısısını yetiştirmesine rağmen tarımda hayvancılıkta bu güne kadar gerekli yatırımı da görmemiş gereken ilgiyi de görmemiş dolayısıyla her dalda sınıfta kalmıştır.

Konumuza dönecek olursak Malatya spor geçen sezon birçok hatalar yanlışlıklar yapmasına rağmen fikstürde ki gelişmişlik ve rakiplerin bir birleri ile olan çekişmeleri vs vs olaylar sonunda da olsa 1. Lige çıkmıştır.

Yukarda da söylediğim gibi Malatya halkı Malatya taraftarı Malatya sporun bu ve daha üst bir ligde oynayacak Malatya sporu çok fazlasıyla hak etmiştir.

Peki, Malatyalı Malatya taraftarı her şeyi her güzelliği hak etmiş ancak bunu elde etmiş midir? bence hayır.

Yıllar önce çok yanlış yönetimler yüzünden kümeler düşmüş gerçek Malatya spor düştüğü yerde çürümüş kalmış. Yiğit düştüğü yerde kalkar dediler yiğidi ekmeğe muhtaç ettiler.

Malatya spor yerlerde süründürülürken yeni bir formül bulunarak Yıllarca Y.Malatya spor adı altında en düşük liglerde can çekişerek yoluna kör topal devam etmeye çalışmış.

Malatya belediyesi Y.Malatya spora sahip çıkmış. Bu sahip çıkmalar devam ederken milyon TL ler harcanmış ama sıfıra sıfır elde var sıfır la yol gidilmiş.

Netice de Belediye de aynen desteklemek koşulu ile Adil gevrek ve yönetimine devretmiştir.

Adil gevrek ve arkadaşları geçen yıl bir şekilde Y. Malatya sporU şampiyon yaptılar ve 1. Lige çıkarttılar.

 

İyi güzel iş sadece 2. Ligde şampiyon olmakla bitmiyor. 1. Lige çıkan takım sahasıyla taraftarı ile bir bütün olarak maçlara haırlanmalı hazır olmalı ama nerede…

Türkiye de statlarımız özellikle ikinci ve üçüncü liglerde pek kontrol edilmiyor olsa da 1. Lig ve süper lig oynanan statların federasyonun belirlediği belli kriterlere sahip olması lazım. Bunu baştan berli bilen yönetim ve ona destek veren belediye yetkilileri duyarsız kalmış ilk maçımızın başlayacağı haftaya kadar stadın kriterleri yerine getirilmemiş. Ne zaman ki federasyon yetkilileri “ sizin stadınız 1. Lig kriterlerine uymuyor düzeltin “ dediler ondan sonra yetkililer uyandı ve alel acele bir takım çalışmalar yapmışlar. Evet bazı çalışmalar olmuış ama örneğin elektronik levhamız halen çalışmıyor du . Görevli kişi özellikle sporcu değişikliklerinde saçmalıdı durdu ancak suç onun değil suç o levhayı tam olarak çalışır vaziyette oraya koymayanda koydurmayanlarda değil mi?

Statın içine girip bakmadım ancak gördüğüm ve oturduğum yer olan Basın dürbününe baktığımızda bazı gerçekler ortada.

Basın türbünü geçen yıldakinden daha kötü durumda. Kapıya pasolig adına alet koymak o türbünün gerekli ve layık olduğu hizmeti gelişmeyi gördüğü anlamına gelmez gelmemeli..

Basın tübünü öncelikle sadece basına hizmet etmeli ve basın mensuplarına yakışacak bir türbün haline getirilmeli..

Basına ayrılan ve etrafı çevrilmekten başka hiçbir özelliği olmayan bu yerin temizliği koltukların pisliği oturulmaz halda oluşu bence spor camiası adına yüz kızartıcı derece de olumsuzluklarla dolu olduğunu görmemek için gözlerimizin görmemiş olması gerek.

Basın türbünü ile ilgilenen her kim ise orada ona buna caka atarak beklememeli o türbünün daha çok iyileşmesi koltukların düzenlenmesi sosyal hizmetlerin daha kaliteli ve saygın bir biçimde yapılmasını sağlamak için orada olmalı. Madem bir görev almışsa bunu layıkıyla meslektaşlarına saygı çerçevesinde bu görevi ifa etmeli. Ama ne yazık ki bu görev layıkıyla görülmemektedir yapılmamaktadır.

Önemli olan yönetimler yöneticiler ve Malatya halkının bir bütünlük içerisinde kentin her türlü çıkar ve menfaati için iyi niyetle ortak payda özelde Malatya diyerek genel de Türkiye diyerek görevlerini ifa etmeleridir.

Malatya spor Trabzon 1461 maçında hiç iyi oynamadı oynayamadı. Takım halen lige hazır olmadığı gibi birçok mevkilerde daha kaliteli sporculara ihtiyaç var. Bu hali ile korkarım ki lig sonunda iyi yerlerde olmayız olamayız.

Bu dönem transfer çalışmaları başta olmak üzere Malatya sporla ilgili ne oluyor ne bitiyor Malatya halkı gerçekten merak ediyor. Geçen yıl her çalışma şeffaf olarak açıklanırken bu yıl neden gizli ve kapalı kapılar ardında yapılıyor bunların hepsini Malatya kamu oyu gerçekten merak ediyor ve bekliyoruz.

Başkan ve yöneticiler belediye başkanları bu işin şimdiden tedbirini almalı transfer kapanmadan en azında kiralık ta olsa takviye mutlaka ama mutlaka şart benden söylemesi.     

Top