Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Katillerin dansı:
22-10-2017 13:09 593

Katillerin dansı:

 

 

Biliyorum böyle bir yazıyı yazmak cesaret ister!.Çünkü bin yılların DNA larımıza işlettiği bir cellat seviciliğini masaya yatırmak her zaman tehlikelidir!.

Yine özelime ağır salya sümük saldırılar olacağını da biliyorum!.

Olsun!.

Sonuç ne olursa olsun gerçekleri yazmak bir yüreklilik ve cesaretten çok insani bir görevdir!.

Gerçekten insani görevlerimizi yerine getirebilseydik ne acı,ne savaş ne de açlık olurdu!.

Gelelim asıl meseleye!.

İslamiyetçin ilk çıkışı Arap yarımadasının kanlı bir bilinmeze evrileceğinin işaretleriydi!.Oysa bu dinin önderi Hz. Muhammed kan ve savaşı istemeyen biriydi!.O nedenle her uygulamayı Kur-an ayetleri ile yumuşak bir geçişle yaşama geçirmek istiyordu!.Kutsal kitabın ilk emrinin "oku" olduğunu ısrarla söyleyerek bir nevi Arap kabilelerin cehaletini eğitimle gidermek istiyordu!.Ama gel gör ki,İslam dininin yayılması tamamen kan ve kılıçla olmuştur!.Adeta Muhammed'in sadece ismi bir tarafa bırakılıp,onun adına ardı arkası kesilmeyen cinayetler işlendi!."Put" denerek yağmalanan ve parçalanan sanat eserlerinden tutun,toplu katliamlara kadar ne kadar acı varsa hepsi yaşatıldı!.Taht kavgaları ve Muhammed soyunun cinayetlere kurban gitmesi!.Bunların hepsi bu kanlı dönemin unutulmazlarıdır!.Tarihteki ilk Müslümanlar arası savaşı yine Hz. Aişe ile Hz. Ali arasındadır ve binlerce insan katl edilmiştir!.Tarihte "Cemel vakası" olarak bilinir!..

Daha sonra işin asıl hırsı ortaya çıkar!.İktidar kavgası!.

Her ne kadar Halifelik oyunları ile bölünen bir İslam anlayışının tohumlarının atıldığını biliyor sakta; asıl gerçek,Hz. Ali ile Hz. Ömer arası rekabettir ve bu rekabettin toplu kurbanları da Kürtlerdir!.

Elinde kılıç olan Ali,İran'ın batısından tutun Semsur sınırına kadar ne kadar "Reya Hak"Alevi'si varsa kılıçtan geçirdi ve geri kalanları kendisine biat ettirerek son nefesine kadar da bu hayalle yaşadı!.Bu gün kendisine biat edenlerin Zülfikar diye yücelikleri kılıç bir cinayet aletidir!.Onunla kitap yazılmamış,kafa uçurulmuştur!.O kılıcın çatal olmasının nedeni de özel yapım olmasından dolayı başkaları ile karışmasın diye ağzı çatallaştırılmıştır!!

Bir diğeri Hz. Ömer!.Hani Ömer'in adaleti diye örnekleme yapılır ya!.İşte bu adalet özellikle İran'ın kuzeyindeki yüz bin Kürdün kılıçtan geçirilerek kendisine biat ettirilmesidir!.

Ali ve Ömer!!

Tıpkı şu an yaşadıklarımız gibi ve hala Kürd'lerin boynunda inip kalkan ve bin dört yüz yıldır bitmeyen bir öfke!.

Ali ve Ömer öfkesi!.

Ömerci İşid ve Alici İranlı Heşdi Şabi!.İki kanlı yapı ve tek hedef Kürd'ler!..Söz konusu Kürd'ler olunca birleşen ikiz kardeşler!..

Öldürmeyin diyen bir kitap,ona ait olduğunu iddia edip kan akıtan ve sadece öldürmeye programlanmış bir katiller sürüsü!.İşin en acı tarafı hala bu katiller sürüsüne biat eden Kürd'ler!.

Hani diyoruz ya "Kürd ulusal birliği" diye!.Bu birliğin sağlanmasının tek koşulu boynumuza kılıç uzatan katillerimizi tanımaktan geçer!.Gerisi kağıt üzerine yazılan sözdür!.Yırtıldığında kıymeti harbiyesi kalmaz!.

Bu canavarlara "dur" demenin tek yolu budur ve bedeli ne olursa olsun göze alınmalıdır!.

Başta Kürdleri doğru temsil etmeyen kişilikleri ve iş birlikçileri tasfiye etmek gerekiyor!.Kürd postu üzerinde zar atmanın devri kapanmıştır,denmeli ve bu eksende mücadele geliştirilmelidir!.

Aksi,laf kalabalığıdır!.

***************

Yakmanın yıkmanın lafı mı olur?

 

Sabah sabah birazcık moralim düzelmişken Portekiz'den gelen bir haberle her şey eski moduna döndü!.

Portekizli Bakan,orman yangınlarını önlemedi diye istifa etmiş!.

Be salak,gel bize vatandaş ol seni de Bakan yapalım,bırak orman yangınında senden istifa istemeyi,memleketi yaksan bile sana alkışla nasıl destek olacağımızı gör!.Hem çıkıp "ulan ben mi yaktım ki istifa edeyim"demek gibi bir hakkın var!.Ya da "bu işin fıtratında var" dersin!.

Öyle ya bizdekiler ormanı odun zan ediyor!.Ha dalın da yanmış,ha soba da!.Söz konusu fıtratsa doğru olan da budur!.

Yılda bin bel yüz kişiyi iş kazasına kurban veren bir ülkeyiz!.Sokakta günü birlik doğranan kadın sayısını üç yüz atmış beşle çarpın!.Trafik cinayetleri son sürat ocak söndürmekte!.Ülke sınır boylarından gelen cenazeler üzerinden dünyaya meydan okuyor!.

Bazen insan kendine sormaktan çıldırma derecesine geliyor!.Acaba hangi Tanrı'nın gazabıdır bu bize layık görünen diye!.

Bu kadar akıl fukarasının yönettiği bir ülkede vatandaş olmanın ceremesini an be an çekerken,hala ağzında et yemiş gibi kürdanla dolaşmak neyin nesi?.

Adam yanı başındaki Kürd'lerle iş birliğine gidip,bu devasa sorunu çözüp,oturup keyfine bakacağına,onların etini dişlemeyi bir görev olarak görüyor ve oradan ağız boyu kana battığının farkında değil!!

Tam bu yazıyı bitirecekken düşen bir haber: "Rusya'dan Barzani'ye dört yüz milyon dolarlık destek!"

Sen ambargoya devam et!.Sen çık ülkede sanki nikah izdihamı varmış gibi Müftülere işi havale et!.

Sen es gürle!!

Elin oğlu esmeden gürlemeden keyfine bakıyor!.

Galiba konuyu dağıttım!.

Portekizli Bakan istifa etmiş!!

Salak!.

Üç ağaç yandı diye istifa mı edilirmiş?!.

Gel bize sana memleketi yaktıralım,lafı mı olur?!.

*****************

Sırtlanların dansı:

 

Barzani'nin referandum kararı doğru bir karardı ve Güney Kürtleri bu doğruya yüzde doksan dörde varan bir kararla destek verdi!.

Şimdi hepimiz Barzani'ye kızıyoruz "sattı" falan diyerek var olan asıl gerçeği görmüyoruz!.

Barzani dünyanın karşısına iradesini yüzde doksan dörtle ortaya koyan bir rahatlıkla çıktı!.

Kürtleri sattı denilen Barzani satmadı,satıldı!.

Kimler tarafından?

Başta Amerika,Rusya ve diğer iş birlikçi komşu ülkelerce!.

Peşmerge ve PKK güçlerinin savaşmamaları doğru bir yaklaşımdır!.Eğer bir cephe savaşına girilseydi bu Kürtlere yapılacak en büyük katliamla sonuçlanacaktı!.Asıl amaçları buydu ve özellikle Türkiye'nin hedefi buradan hareketle PKK ye bir imha harekatı düzenleyerek tuzağa düşürmekti!.İlk günkü duygusallıkla hepimiz kızdık!.Ancak biraz etraflıca düşündüğümüzde meselenin boyutlarının ne kadar karışık olduğunu daha net kavrıyoruz!.

Baksanıza Türkiye her ne kadar içeriye meseleyi bir başarı gibi pompalasa da,aslında gidişattan hiç te memnun değil!.Çünkü istedikleri bu değildi!.Şu günden sonra Barzani ile ilişkilerini geliştirmenin tek yolu PKK ye olan tavır olacaktır!.Şu saatten sonra Barzani böyle bir oyuna gelir mi?!

Bence hayır!.Böyle bir durum bitmesi demektir!.Buna ihtiyacı da yoktur!.Neden mi?

Çünkü dünyaya anlatacağı ve buradan elini güçlendiren yüzde doksan dörtlük bir referandum kartı var!.Buradan doğru bir diplomasi geliştirir ve Kürt ulusal birliğinin sağlanması çabaları da hayat bulursa,bu gün işgale neden karşılık verilip tuzağa düşülmediğini daha iyi anlarız!.Çünkü bu son çaba gösterdi ki,Kimse Kürt'lerle dost değil!.

Kürd'lerin bunu iyi okuması lazım!.Tek çare,ulusal birlik!.Bu sağlandığında güçlü bir diplomasi ve arzulanan kazanımlar!..

En büyük savaş doğru zaman ve zeminde yapılandır!.Bunun illa silahla olması da şart değil!.Akıl ve geleceği görebilme!.

Şu an Kürdistan da sırtlanların dansına şahit oluyoruz!.Gittikçe kalabalıklaşan bir canavar sürüsünün yem arama çabaları bir nevi boşa çıkarılmıştır!.

Yine tekrarlıyorum!.Barzani satmamış,satılmıştır!.Ancak bu satışın geçte olsa farkına varmıştır ve kanlı bir tablodan karşımıza çıkacak resim i iyi görüp,bence olması gerekeni yapmıştır!.Şu saatten sonra bu dediklerimi doğrulayacak tek şey,göstereceği tavırdır!.İşte o zaman satıp,satmadığını anlayacağız!.Belki o zaman şu yazılan satırların ne demek istediğini anlarız!.

Siyaset,aklın sığ sularında yol almaz!.Geniş bir okyanus gibi düşüneceksin!.

Aksi halde ilk adımda boğulmak kaçınılmazdır!

Top