Yaşam Haber - Haberin Merkezi
KIBRIS... KIBRIS... KIBRIS...
23-07-2017 14:46 549

KIBRIS... KIBRIS... KIBRIS...

 

 

Bugün Kıbrıs zaferinin 43. Yıldönümü..

Yaklaşık 16 ay önce Sn. Kılıçdaroğlu’na yazdığım mektubu tekrar yayınlıyorum.

AKP Hükümetleri, Ege'deki Yunanistan tarafından işgal edilen adalarımıza sahip çıkmadıkları gibi, Kıbrıs'ın bir oldubittiyle elden çıkarılmasına göz yummaktadır. Kıbrıs' da ki mevcut yöneticilerin bir bölümünde oldubittiye çanak tutmaktadır.

Üzüldüğüm CHP'nin bu konu üzerinde yeterince sesinin çıkmamasıdır.

"KIBRIS.........

 

CHP GENELBAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP...

KIBRIS GİTTİ GİDİYOR... CHP NE YAPIYOR..?

Sn Kılıçdaroğlu,

AKP yarattığı suni gündemlerle halkımızı oyalamaya devam ederken; yalan yanlış dış politikalar nedeniyle en önemli milli konularımız gözlerden kaçırılmaya çalışılmaktadır.

Bunların başında Kıbrıs gelmektedir.

Sn Genel Başkan,

Yapılan açıklamada 15 başdanışmanınız olduğunu biliyoruz. Ülkemizde bu denli yaşamsal sorunlarla karşı karşı bulunurken bu başdanışman ordusunun ne yaptığını doğrusu merak etmekteyim.? Türkiye gündemini belirlemesi gereken CHP NE YAPIYOR.?

Sn. Kılıçdaroğlu,

1974 yılında CHP Genel Başkanı BÜLENT ECEVİT' in, başbakanlığını yaptığı CHP-MSP ortak hükümetleri döneminde, çıkan olaylar sonrası müdahale edilmiş ve ada Bir Yunan Adası olmaktan kurtarılmıştır. Üstelik Osmanlıdan sonra, deniz aşırı bir zafer olarak tarihe geçmiştir. O günden bu güne Kıbrıs'ta iki toplum arasında en ufak bir olay yaşanmamıştır.

NATO eliyle, Yugoslavya’yı paramparça olmuştur (Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Slovenya, Kosova, Voyvodina).

Libya, Irak, Suriye’de yıllardır insanlar birbirlerine acımasızca öldürürken; KIBRIS' da kırk yılı aşkın bir süredir kan ve gözyaşı akmamaktadır.

Ülkeleri paramparça eden emperyal ülkeler şimdi Kıbrıs'ı bir araya getirmek için, yoğun bir çaba harcamaktadır.

Sn. Kılıçdaroğlu,

KKTC bir sorun yoktur. Türkiye'nin katkılarıyla da hızla gelişmektedir.

Sorun Güney Kıbrıs' da dır.

Güney Kıbrıs ekonomisi, turizme ve mali sektör üzerine oturuyor. Ülke 2008'de euroya geçti. Aynı yıl ABD'den yayılan küresel mali kriz ve daha sonra Avrupa'ya yansımaları, Güney Kıbrıs ekonomisini de etkiledi.

Ama artan kamu borçları, Yunanistan'daki kriz, bankaların batması ve yeterli yardım alamaması üzerine Güney Kıbrıs resmen iflasın eşiğine geldi. Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas yönetimi, Temmuz 2012'de AB, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) başvurup kurtarma paketi talep etti.

Anastasiadis, cumhurbaşkanı seçilmesinden kısa süre sonra ağır şartlar içeren bir kurtarma paketi konusunda AB ve IMF ile anlaştı. Güney Kıbrıs parlamentosu da Mayıs 2013'te 10 milyar euroluk paketi onayladı.

Güney Kıbrıs'ta olduğu gibi tüm AB ülkelerinin büyük bir bölümünde ekonomik sıkıntılar artarak devam etmektedir.

Sn. Genel Başkan,

Sessiz ve derinden yürüyen Kıbrıs görüşmelerinde bir oldubittiyle Çırak çıkacağımız bellidir. AKP İktidarı milli konularda sınıfta kaldığı ortadadır. Eğe'de onlarca adamız Yunan işgali altındadır.

Kıbrıs Türkiye için çok önemlidir. Türkiye'nin uçak gemisi yoktur. Akdeniz'de doğal uçak gemisi konumunda olan Kıbrıs; şimdi bir oldubittiyle elimizden gitmektedir. Yüzlerce şehit verilen Kıbrıs sessiz sedasız satılmaktadır. AKP İktidarı adadan asker çekme hazırlığı içindedir. Eğer Güney Kıbrıs lehine sonuçlanacak çözümden sonra, hiç bir koşulda Türkiye adaya müdahale etme şansı olamaz. Çünkü bir AB ÜLKESİNE müdahale edemezsiniz ve ettirmezler..

Şimdi silahla başaramadıklarını müzakereyle gerçekleştirmek istiyorlar...

Sn. Kılıçdaroğlu,

AKP İktidarı dış politikada her konuda başarısız oldu. Suriye, Irak, Libya bu başarısızlıklara örnektir. Bizim için çok önemli olan, şehit kanı ile sulanmış Kıbrıs için Türkiye'yi ayağa kaldırın.! Gidin Kıbrıs'ta dünyaya gerekli mesajları verin.!

Unutmayın; Kıbrıs, Türkiye için bir beka sorunudur. Ver kurtul diyenler Türkiye'yi ver kurtul diyen anlayışla aynıdır. Bu kafaların aynısı dün Sevr'e de "evet" diyorlardı.

Türkiye Kıbrıs için akılcı politikalar üretmek zorundadır. KKTC kendine yetecek konumdadır. Oteller, üniversiteler Kıbrıs'ı çok daha değerli kılmaktadır. Su sorunu çözülmüş ve tarımda değerli hale gelmiştir.

Sn Genel Başkan,

Bir Kıbrıs gezimizde Girne Belediye Başkanı Sn. Sümer Aygın'ı ziyaret etmiş uzun bir sohbet yapmıştık. Sn. Aygın bir serzenişte bulunmuştu:"Ben bunca yıldır başkanım ilk kez bir CHP'li beni ziyaret etti." demişti.

(Girne'yi kardeş şehir yapma önerisini Adana Büyük Şehir meclisine sunmuştum.)

Sn. Kılıçdaroğlu,

Kıbrıs zaferi CHP'nin 1974 yılında tarihe kazıdığı bir zaferdir. Genel Başkanımız,Başbakan BÜLENT ECEVİT' in ;"biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beş Parmak dağlarına yazdık.!"sözüyle,sahte milliyetçilere dün ve bugünde verdiği en büyük derstir.

Şimdi CHP hızla sahaya inip, suni gündemlerin peşinde sürüklenmemelidir...

Gün eylem günüdür..!

 

Türkiye'ye Kıbrıs zaferini yaşatan başta dönemin Başbakanı CHP Genel Başkanı B.ECEVİT'i, şehitlerimizi, gazilerimizi ve emeği geçen herkesi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum

Top