Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Maalesef Üniversitesi
03-06-2020 17:15 236

Maalesef Üniversitesi

 

 

      12 yaşındaki kız çocuklarının “mükemmel vücutları” ile “çocuk doğurmak için ideal” olduklarını söyleyen Mut talip’in, AKP iktidarının YÖK Başkanlığı’na atadığı Yusuf Ziya Özcan döneminde “doçent”, Yekta Saraç döneminde de “profesör” olduğunu yazmış; Mut talip’i “AKP dönemi üniversitelerinin yere göğe Sığdıramadıkları”nı anlatmaya çalışmıştık.

      YÖK Basın Danışmanı aradı. YÖK’ün doçentlik ve profesörlük atamalarına karışmadığını anımsattı ve üniversitelerden Mut talip gibilerin de maalesef çıkabildiğini aktardı.

       Danışmanını bize aratan YÖK Başkanı Yekta Saraç da, AKP döneminde maalesef lerin bir rastlantı olmadığının ayrımında mıdır, bilemeyiz.

AKP dönemi üniversitelerinden birkaç örnek vermekle yetineceğiz:

       “Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farz-ı ayn’dır. İtaat etmemek savaştan kaçmak gibi haramdır” diyen Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesi Rektörü yapılmıştır.

“Teyzekızı, amcakızı, halakızı, dayıkızı, hepsi caiz olan evliliklerdir” diyen Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmiştir.

        “Görücü usulüyle kız istemeye giden bir kişinin abladan vazgeçip kardeşine talip olabileceği” fetvasını veren AKP’nin “akil adamı” Hayrettin Karaman’ın damadı, Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştır.

      Cahil ve okumamış halka daha çok güvendiğini açıklayan Prof. Dr. Bülent Arı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı olmuştur.

       İzmirlilere “Bu kadar mı haysiyetsiz gâvur olunur, azıcık efendi gâvur olun” diyen Zekiye Çomaklı’ nın oğlu, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne seçilmiştir.

         Kanserden ölen Neslican Tay’ın ölümü üzerine “Neslican kızımız seküler dünyasallaşma rüzgârına kapılmasaydı, hastalığı düşman gibi görmezdi” diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü’ne oturmuştur…

Üniversitede işte böyle bir dönem yaşanmaktadır. Maalesef!

Işık KANSU

Top