Yaşam Haber - Haberin Merkezi
NAMUSSUZSUN... ŞEREFSİZSİN... ALÇAKSIN
16-03-2019 13:28 488

NAMUSSUZSUN... ŞEREFSİZSİN... ALÇAKSIN

 

 

Birkaç gün önce AKP üst düzey yöneticiler vekiller hep birlikte Yeşiltepe bölgesinde seçim bürosunu açmak üzere bölgeye gittiler. Her hazırlık yapılmış ve iş büro açılmasına gelmişti. Büro açılışında sırası ile vekiller ve büyük şehir belediye başkan adayı konuşacaktı. Tam da büyük şehir belediye başkanı Sellahahattin Gürkan konuşurken bir yeşil tepeli vatandaş  “etrafınız hep hırsız, hırsızlarla yan yana durmayın”  diyerek yüksek sesle atıfta bulundu ve olanlarda işte ondan sonra oldu vatandaşa hakaretler havada uçuştu. İşte o olayı TİMUR İNCE isimli vatandaşımız aşağıda ki şekli ile kaleme döktü. Yazı Timur İNCE arkadaşımızın yazısıdır.                 İbrahim göçmen

***********

 

NAMUSUZSUN... ŞEREFİSİZSİN... ALÇAKSIN

“etrafınız hep hırsız, hırsızlarla durmayın”

        Yukarıda ki yazımın başlığı Malatya AK Parti il başkanı İhsan Koca’nın ağzından çıkan sözler AKP nin  Yeşiltepe’ de irtibat bürosunun açılışı sırasında toplanan kalabalık arasında yükselen bir ses Sellahatin Gürkan’a atıfta bulunarak “etrafınız hep hırsız, hırsızlarla durmayın” diyen kişiyi Selahattin Gürkan yanına çağırıp ortamı yatıştırmaya çalıştığı halde il başkanı mikrofonu kapıp resmen hakaret küfürler savurmaya başladığı konuşmadan alıntı.

         İhsan Koca’ya yakıştı mı, tabi ki hayır! Yakıştırmayı bırakın tüm Malatya halkından zaman kaybetmeden özür dilemesi gerekiyor. Malatyalılar onurlu bir halk, seçtiği bir yöneticiden bu tür ifadeleri duymayı kabul edemez. Ayrıca “sizi konuşturan...” dediği kişileri çıkıp kamuoyuna ifşa etmesi mecburi olmuştur arttık. Madem kendiler için “hırsız” dedirten kişileri tanıyorsunuz bu saatten sonra isimlerini açıklamaması ciddi bir mesuliyeti kabul etmiş anlamına gelir, ki; imalarınızla birilerini zan altında bırakmak hem siyasetten, hem kültürümüzce hiç etik değil.

 

Sayın İhsan Koca!

 

        Siz AK Parti çatısı altında siyaset yapıyorsunuz. Recep tayip Erdoğan gibi bir liderin partisi. En zor zamanlarında dahi duruşunu bozmamış, acımasızca köşeye sıkıştırıldığında bile dik durmuş bir lider. Büyük bedeller ödemiş bir partiden bahsediyoruz. Üstelik hukukçu bir kimliğiniz var. Onca yıllık siyasi hayatınızda Erdoğan’dan az da olsa feyiz almadığınıza üzüldük doğrusu.

 

Mesela...

 

        Yargıtay cumhuriyet başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya’nın, AK Parti'nin "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle, partinin kapatılması karara sırasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan sizin yüzde 5’i kadar esip gürlememişti.

       17/25 Aralık FETÖ darbesi sonucu Erdoğan hastanede ameliyat altındayken yattığı sedyede koluna kelepçe vurmak isteyen FETÖ’ cü savcı polislere ne sizin gibi küfretmişti, ne de şerefsizsiniz demişti.

     Kuşadası’nda kaldığı otele askeri Skorskiy’le Erdoğan’ı infaz etmeye giden MAK timinin elinden 2 dakika zaman farkıyla kurtulduğu halde yine böyle sizin gibi azarlanmamıştı.

 

En ağır kelimesi “hesabını soracağız” demek olmuştu.

 

Ve sordu da...

 

      Daha sayayım mı, bindiği uçak İstanbul’a doğru yola çıkarken iki adet F16 avcı savaş canavarı gökyüzünde Erdoğan’nın bindiği uçağı düşürmek için bulutların arasını didik didik arıyorlardı. Yine alçaksınız demedi.

      “Man adaları” dekontları üzerinden Kılıçdaroğlu defalarca hırsızsınız, yolsuzluk yapıyorsunuz dedi tv ekranlarında çıkıp demedi ispatlamazsan şerefsizsin, alçaksın, namussuzsun...

     Hayırdır, ne bu şiddet bu celal İhsan başkan! Bu fabrika ayarlarınızın darmaduman olmasını neye borçluyuz acaba? Seçim stresi diyeceğim ama yok o değil. Çünkü malum Malatya geneli 13 ilçesiyle birlikte Türkiye birincisi olacağını garantilediğinizi topluma takdim buyuruyorsunuz.

     İki gariban vatandaş çıkmış orda bir cahillik etmiş. Hiç doğru bir davranış mı, değil. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Lakin adamlar cahillik yaptı ama siz cahilliğin daniskasını yaptınız.

        Size orada düşen tıpkı Selahattin Gürkan gibi olayı bir sükûnetle, tıynetle, sağduyu ile geçiştirmek, üzerini kapatmak mıydı yoksa kameralar önünde Malatya ahalisine gözünün içine baka baka hassas oldukları namus konusunu dilinize dolayarak ağzınıza ne gelirse küfretmek miydi?

 

Bu nasıl bir mide bulandırıcı çıkış ihsan başkan

Bu ne düşük bir seviye, nasıl bir gaflet, kontrolsüz öfke, psikolojik travma sayın avukatım.

Bu nasıl bir siyasi dezenformasyonu AK Parti idari yönetiminin...

Namusuz, namusuz hayırdır ne oluyor?

Bu ne kavga gürültü böyle?

Yoksa Malatya’da yolunda gitmeyen bir şeyler mi var da haberimiz mi yok!

He ihsan başkan?

Doğru söyleyin nedir işin aslı astarı...

Ya da oldu mu böyle?

       Anlatsanıza şu olayın iç yüzünü. Ne istiyorlar sizden? Bu insanlara ne yaptınız, neden size böyle kızgınlar? Barut fıçısı olmuş her biri. Hesap sormak istemelerinin sebebi altında gerçekten bir lüzumsuz durum mu var, nedir? Selahattin Gürkan’nı içinizden ayırtıp; siz ve diğer yöneticileri bir kefeye koymak derin bir düşünceye sevk ediyor insanı. İyi güzel hoş “İspatla” diyorsun da kim neyi ispatlayacak.

       Derhal sizden bir basın açıklaması bekliyoruz, bu halktan özür dileyin kapansın konu. Yoksa gittiğiniz her yerde birileri çıkıp bağıracak arka sıralardan. Susturamazsınız insanları söylemiş olayım.

Bir sonrakine kaş, göz, kroşe, amparkart yumruklar mı konuşacak yoksa?

Ringe mi çıkacaksınız? Böyle olmuyor başkan.

 

TİMUR İNCE

Top