Yaşam Haber - Haberin Merkezi
OHAL!..
23-07-2017 14:47 666

OHAL!..

 

 

Kaldırmayacaklar!..

Kaldırmazlar!..

Ne zaman kaldırırlar? Tüm taşlar yerine oturduğu zaman!..Yani oluşturulan yeni dönemle ilgili tüm argümanlar tek koroya döndüğü gün!..İşte o zaman kendiliğinden kalkar!..Şu an bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış bir devlette hak,hukuk aramak diye bir şans zaten yok!..OHAL,zaten bu demek!.İki dudak arasında olmak demek!.

Osmanlı hayranı ve beyninin tüm kodlarına bunu işleten birinin şu an gerçekleştirmek istediği bir ideal var ve bu ideali gerçekleştirmenin en kolay yolu OHAL' dir!.

Adalet,Hukuk,Kişi hürriyetinin rafa kaldırıldığı bir uygulama ve bu uygulamanın "patronları korumak gibi bir güzelliğinin olduğunu "söyleyebilecek kadar aklındakini söyleyebilen bir Cumhurbaşkanı!.

Bu vahim açıklama aslında her şeyin özeti!..

Vatandaş iradesinin Kayyumlara der dest edildiği bir hukuksuzluğu,parlamentoya irade temsili olarak gönderilenlere "terörist" demek gibi bir hak, sadece iki dudağın sınırları içerisindedir!..Ötesi,berisi yoktur!..Ülkenin Meclisi ve sokakları güne Sel'a ile uyandırılıyor!.

Ülkenin yavaş yavaş teokratik bir diktatörlüğe evirildiğini anlamak için bundan daha büyük işaret var mı?..

Buna ses çıkaracak bir Allah'ın kulu muhalefet ya da parti var mı?!..

Yok!..

Olmaz!.

Olamaz!..

Çünkü "din" gibi güçlü bir silahın namluları ellerinde!.Buradan çıkan kurşunu kafaya yemek için can atan bir algı var!.O kurşundan kirliliğinin arınacağına İnanan ve buradan cennetle mükafatlanacağına İnanan bir Ümmet anlayışı var!..

Bunu kullanan muktedir,tek kurtuluşunun bu kıymetli ve dokunulmaz kutsal olduğunu çok iyi biliyor!..Buna itiraz edenin hangi fetva ile cehennem ateşinde yanacağını da biliyor!!

Kısacası son okunan Sel'a kafayı tabutun tahtasına vurduğumuzda "eyvah,ölen benmişim" Sel" a sıydı!.

Allah Rahmet eylesin!..

Nur içinde yatın!..

************

Ya yakarsa?

 

Etrafı benzinle çevrili bir adada yaşıyorsunuz!.Düşünün mutlusunuz!.Yapmanız gereken tek şey ateşten uzak durmak!.Ne olursa olsun ateşe dair hiç bir şey yanınızda olmamalı!.Çünkü en küçük kıvılcım sonunuz demek!.Yaşadığınız adada dikkat etmeniz tek şey ateş!..

Siz böyle mutlu yaşarken kıyılarınıza bir gemi yanaşıyor ve elinde çakmakla bir adam içinize dalıyor!.Korkuyorsunuz!.Bir çılgınlık yapmasın diye alttan üstten alıyorsunuz ama,adam sürekli gürleyerek size çakmağı gösteriyor!.

Korku!.

Tedirginlik!..

Kısacası tüm ruh haliniz alt üst oluyor!..

Tıpkı şu an ki halimiz gibi!..Bir dünyada yaşıyoruz ve gelişimine hiç bir katkı sunmadığı ız bir dünya!.İcatlarının nimeti ile asalak bir yaşamın nimetlerini yaşarken,bu icatları yapanların ser sefil göçtüğü bir dünya!.Üstelik onların kafir olduklarını ve cehennemde yanacaklarına inandırılmış bir zavallılık!.Birde tüm bunlara rağmen kafa tuttuğumuz bir dünya!.

Hangi güçle,ne ile kafa tuttuğumuzu bir bilsek?!.

Oysa kafa tuttuğumuz dünya bir yerlere giderken biz yetişip yan yana yürümek yerine,"dur,bende geliyorum,durmazsan seni yakarım" diye çakmak gösteriyoruz!.Oysa sadece etrafı benzinle çevrili adada kendimizi yakmak üzere olduğumuzun farkında değiliz!..

Her şeyi tartışılır bir hale geldi..Ne Hukuk,ne adalet,"vardır"diyen beri gelsin!..Olmayıncada işin bize yansıyanı bu kadar olacaktır!.Çünkü ülkede demokrasi rafa kaldırılmadı,adeta birileri kendi iki dudağının arasına aldı ve canı sıkıldığında ısırıp duruyor!.Ülke iki dudak arasında kanlı bir paçavraya dönmüş durumda!.Kanadıkça,kanıyor!..

Evet,benzinle çevrili bir adadayız!.Birileri elinde çakmakla geldi!.Yaktı,yakacak!..

Yakarsa!..

Bir tek yanmayan o olacak!.

Bunu böyle bilin!..

**********

Bedava s…..

 

"Bu darbe Allah'ın bir lütfudur " babında sözler söylemekle kalmadı ve bunu görülmedik bir fırsata çevirmenin hazına varmak için elden ne geldiyse yaptı,yapıyor!..

Dur,diyen yok!..

Herkes "aman bana ne " modunda!..Az buçuk kıpırdayan olursa kodesi boyluyor!.

Bu işin sene-i devriyesi büyük bir coşku ile yad adildi!.

Vatandaşa bedava SMS ler falan!..Hata bir işletmeci " WC' miz bedavadır "hizmeti sunarak bence en anlamlısını yaptı!.

Hiç görülmüş şey değildir!.Müslüman bir ülkede turnikeye para atmadan bariyer açılmaz ve siz hacet gideremezsiniz!..Paranız yoksa yalvar,yakar hikayedir!.İster altınıza,ister üstünüze kaçırın kime ne?!..Paran yoksa,sıçmak neyine!..

Ama vatandaş bu günün önem ve anlamına bina yen böyle bir hizmet sunmuş!."sıçmak bedava!" Çünkü vatandaş hırsından gaz tutmayabilir!.Ee..Adım başı bu gazı parayla boşaltmak keseye ziyansa,bence en doğru hizmet bedava sıçma fikriyle bu vatandaşımızın yaptığıdır!..

İşte bir darbenin bize yansıyan tek olumlu yanı..Bedava sıçmak!..

Bence sıçmaya değer!!..

***************

MÜFREDAT

On dokuz yaşımda öğretmen olmuştum!.Hikaye uzun fazla derine dalmayacağım!.Yirmi beş yıllık sürenin sonunda oradan oraya savrulmaktan bıktırdıkları için kırk beş yaşımda emekli oldum!.

Görevin ilk gününden son gününe kadar gelen her iktidar müfredatla anı birlik oynadı ve her seferinde alttan alta maddeler sokuşturularak bu güne gelindi!.

Şimdi işin zirvesini yaptılar!.

"Evrim teorisi" müfredattan çıkarıldı!..Yerine "Cihat" teorisi geldi!..Hani diyordu ya "dindar nesil yetiştireceğiz" diye!..İşte o nesil yetişip gelecek!..Dindar olup ta cihatsız olmak olur mu?!..Haşa!..

Tüketilen bir eğitim sisteminin son rötuşlarıdır bunlar!..

Öyle hale getirdiler ki,artık soru bile üretemiyorlar!..Dandik sorularla yapılan sınavlardan dolayı,her mahallede onlarca ülke birincisi çıkıyor!..Bir o kadar da sıfır çeken!.

Hal böyle olunca dünya üniversiteleri sıralamasına giren hiç bir üniversiteniz olmaz!.

Kapağı açılınca ışık saçan ekmek sepetini "icat" diye vatandaşa yutturmaya kalkarsın!..

Gittikçe üstü kalın bir karanlıkla örtülen bu müfredatla olsa olsa bir Afganistan yaratırsın!..Çünkü diğerleri bizden çok ileride!..Baksana artık Suudi'ler bile mini etekli kadına hoş görü ile bakmaya başladı!.Senin ilkokula türban dayattığın bir çağda,Suudi'ler bile bunu yapıyorsa söylenecek söz yok!..

Tüm sokaklar,kahvehaneler diplomalı işsizlerle dolu!..İş bulanlar sadece yandaş!..Üç beş dil bilmeniz hikaye!..Bir zamanlar "Hoca efendi" nin menkıbeleri referansken,Şimdi bu iş bağış,kartvizit moduyla karşılık buluyor!..Zaten bu da tam bu müfredatın ruhuna uygun bir durum!..Yoksa nasıl cihat edeceksiniz?!..

Sonuç:

Dünya uzayda yaşama kafa yorarken,biz cihat a kafa yoruyoruz!..

Tüm bunların altında yatansa,bir ülkeyi kurban ettiğimiz bir kişinin bizi daha nerelere,hangi taşa çarpacağının hesabını yapmamamızdır ve fatura bize "Cihat" olarak dönmüştür!..

Top