Yaşam Haber - Haberin Merkezi
Ölmüşüz ağla yanımız yok
01-10-2018 14:25 546

Ölmüşüz ağla yanımız yok

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu ekonomik krizin esas nedenlerinden biri de İmralı Cezaevi’nde bulunan Sayın (Abdullah) Öcalan üzerindeki tecrittir" demiş.

Hani haberi veren T24 olmasaydı, acaba birileri HDP’yi yine karalamaya mı çalışıyor, veya bizimle kafa mı buluyor diye düşünecektim. Ama değil, haber gayet ciddi..!

Durun, davası var:

24 Televizyonunda program yapan yorumculardan biri (Ömer Özkaya) aynen şunları söylüyor:

“Geçen hafta Ankara’da portakal büyüklüğünde dolu yağdı. Yine Hatay’ın bir ilçesinde 2x5 m² alana bulutlardan kovayla su döktüler. Bir anormallik var burada. Ben bu yağmurların doğal olmadığı kanaatindeyim. Böyle bir yağmuru İstanbul’da da denemek isteyebilirler. İstanbul’da her tarafın bir anda sular altında kaldığını düşünün!

Biliyorsunuz, Ak Parti hükümeti yerel yönetimlerdeki başarıları ile bilinir. Bu tür sabotajlarla bunu sonlandırmak istiyor olabilirler.”

Bunlardan biri siyasetçi, hem de bir partinin genel başkanı; diğeri ise, ulusal bir haber televizyonunda siyasi program yapan bir yorumcu.

Peki, yalnızca bunlar mı?

Kesinlikle hayır...

İnanın, tam bir tımarhanede yaşıyoruz da ağlayanımız yok!

******************

IMF Türkiye’ye değil, McKinsey raporlarına güveniyor.

"Ekonomik krize “çözüm” arayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yeni Ekonomi Programı” bünyesinde kurulan “Maliyet ve Dönüşüm Ofisi” için, Amerika’nın uluslararası yönetim şirketi olan McKinsey’den danışmanlık anlaşması yaptı. Bu şirket kamu ve özel sektörün ekonomi politikalarını ve uygulamalarını analiz ederek rapor hazırlıyor. Türkiye’nin yabancı kaynak girişine ihtiyacı var. Aksi halde üretimde aksama olacak ve eksi büyüme yaşanacak. Ne var ki ekonomik istikrar sorununun paniğe dönüşmesi, Türkiye’nin raiting’inin “yatırım yapılamaz -spekülatif” derecesine düşmesi dış kaynak girişini frenlemiştir. Bu durum ayrıca Türkiye’nin dış borçlarında risk swapının yükselmesi (380 baz puan) ve dünyanın en riskli tahvilleri olarak görülmesinden anlaşılıyor. Bu şartlarda IMF ile stand by yapmadan, IMF raporlarını etkileyerek, yabancı sermayeye güven vermek kriz öncesi önlemlerden birisi. IMF’nin yabancı sermaye girişine yeşil ışık yakması için ise, güvenli ve tarafsız raporlara ihtiyacı var. Bu alanda IMF Türkiye’ye değil, McKinsey raporlarına güveniyor. Bunun içindir ki Türkiye bu şirketle anlaşmak zorunda kaldı."

*****************

Yalan, tahrifat, sahtecilik...

 

Evet, kuşkusuz bütün bunlar yüz kızartıcı davranışlar ama sanırım bunları Kuran tefsirini tercüme ederken yapmak çok daha utanç verici olmalı.

Aşağıda Pakistanlı âlim Mevdudi’nin Tefhimu’l Kuran isimli tefsirinden dört belge göreceksiniz. İkisi Arapça ve Urducadan orijinal hali, diğer ikisi ise o belgelerin Türkçe tercümesi.

Müfessir, Hud Suresinin 44. ayetini tefsir ederken, Nuh’un gemisinin indiği bölgeyi “Kürdistan” olarak belirtmiş ama gelin görün ki, kitabı Türkçeye kazandıran “İslami” yayınevi ve “Müslüman” mütercimler, her nedense orayı “Doğu Anadolu’da (eskiden) Cezire-i İbni Ömer olarak anılan bölgenin Kuzey-doğusu” şeklinde tercüme etmekte hiçbir beis görmemişler!

Peki, böylesi bir sahtekârlığa insan niçin tevessül etme gereği duyar?

Allah’tan çok devletten korktukları için midir, yoksa İslam’dan çok resmi ideolojiye inandıkları için midir?

Artık ona da varın siz karar verin..!

****************

Artık yönetmek zor!

 

      Türkiye ile Rusya arasında varılan İdlib mutabakatı konusunda Rusya politikaları uzmanı Prof. Dr. Mitat Çelikpala, şu değerlendirmede bulunmuş.:

       "Türkiye, İdlib’de bulunan 30-70 bin civarındaki farklı gruplara üye cihatçının Rusya’ya karşı eylem yapmamasını sağlayacak.

         Bence Türkiye çok zor bir sürece girdi. Demek ki Türkiye’nin çözecek kapasitesi vardır. Bir süre sonra Türkiye radikal unsurları kabul ediyor mu dedikodusu başlayacak. Çünkü artık sorumlusu biziz. En ufak bir drone havalandığında bunu Türkiye’ye soracaklar. Askeri ve istihbarı yığınak gerekir. Süreç Türkiye’yi bu noktaya sürükledi. Rüzgâr başka yerden üfleniyor, sen üflemiyorsun, dolayısıyla bunu yönetmek çok zor."

Top