Yaşam Haber - Haberin Merkezi
SONUCU BELLİ OLAN MAÇI ÇOK GÜZEL OYNADILAR… BASİT ADAY PAKETİ ADRESE TESLİM EDİLDİ
10-03-2015 16:52 2986

SONUCU BELLİ OLAN MAÇI ÇOK GÜZEL OYNADILAR… BASİT ADAY PAKETİ ADRESE TESLİM EDİLDİ

 

CHP Türkiye genelinde 55 ilde yargı denetiminde ön seçim yaparken yaklaşık on ilde de yargı denetimi dışında örgütlerin denetiminde tespit yapma kararı aldı.

Bunların dışında iki ilde yani Muğla ve Malatya da da “ Basit aday yoklaması “ kararı genel merkez tarafında kararA bağlandı.

Şimdi bu karar da Basit aday da aday adaylarının basitliğinden mi yoksa bu işin basitliğinden yani sonucu belli olan maç olarak mı değerlendirmek gerekir onu da sizlerin takdirine bırakıyorum.

Tekrar dan “basit “ aday yoklama şekline dönecek olursak gerçekten Malatya da gerek CHP üyeleri gerekse delegeleri çok basitleştirilerek bu seçime gideceklerini biz seçimlerde önce “ pis kokular geliyor “ diyerek söyledik.

Nitekim seçim yapılan 7 Mart günü bizler seçim yapılan yerlere hiçbir şekilde uğramazken bu partide yıllardır üye, delege olanların son listede yani basit aday! Belirleme listesinde isimlerini bulamaması neticesinde bizlere gelerek dert yananları listeleseydik çok uzun bir isim listesi ortaya çıkardı.

Birçoğu diyor ki “ Battal gazi ya da Yeşilyurt ilçelerinde üyeydik bundan önceki yıllarda oy kullandık bizler ilçe seçimlerinde ön seçim ya da kongre delegeleri olarak seçimlerde seçildik ama ne yazık ki şimdi bizim isimlerimizi silmişler bizlerin yerine yanlarını yandaşlarını arkadaşlarını akrabalarını yazmışlar “

Bütün bunlar gösteriyor ki bu yapılan demokratik bir ön seçim değil sadece sonucu belli olan bir maç Orta hakem belli yan hakemler belli ve sonucu belli olmasına rağmen saha da görülen figuran oyunculardan oluşan bir maç.

Basit aday belirleme kararı çıktığı zaman yine yazmış ve vatandaşları uyarmıştık.

Bu karar Veli ağbabanın bir şekilde birinci sıraya gelmesi ve altının da doldurulması kararıdır.

Nitekim ilk karara göre 24 şubata kadar müracaat süresinde sadece 6 aday müracaat ettirildi ve başa Veli Ağbaba sonrasına da dolgu ile doldurma noktasında aday adaylığı uzatılınca arkadan Porgalı ve sürücü ile birlikte iki bayan Avukat arkadaşımız da aday adayı oldu!!.

Herne şekilde olursa olsun kim ya da kaç kişi aday adaylığı için müracaat ederse etsin Malatya da ki bu basit aday yoklamasında Veli Ağbaba nın 1. Liği önlenemezdi çünkü mühür bunların elindeydi ve istedikleri şekilde mühürü kendi lehlerine kullanıyorlardı kullandılar.

Son iki günde müracaat eden sayın porgalı da 2. Sıraya geldi.

Hulisi porgalı bu kadar çok mu çalıştı derseniz bana göre hayır öyle çok da çalışmadı. Peki, porgalı CHP delegeleri arasında çok mu tanınıyor du bana göre o da değildi.

Peki, porgalı nasıl 2. oldu?

Porgalı şöyle 2. Oldu. Önce mezhebi Sünni idi birinci sırada Alevi olacağı için ikincinin Sünni olması gerekir diye düşündüler. Yani sözüm ona “ LAİK “ ler ya o nedenle oldu.

Yetmedi Porgalı ekonomik durumu iyi ve hiç kusura da bakmasın ama deli dolu da bir adam.

Dolayısıyla onun bu zafiyeti kullanılarak ikinci sırada milletvekili olacağına da bu tezgâhı hazırlayanlar tarafında dolmuşa bindirdiklerinde ekonomik olarak varını yoğunu harcayacak ve ancak ve ancak Veli belki vekil olacak o da bu gün dükkânın kapısın da gördüğüm ve bir şekilde dolmuşa bindirilen Hüseyin mecit gibi boynunu bükerek işine maddi anlamda çok kayıplar vererek devam edecek.

Şu an itibarı ile kurulan tezgâh oynanan oyun böyle, senaryo bu.

Biz bu filimi daha önceleri de çok gördük. Dikkat ederseniz 1990 lı yıllardan sonra SHP ve CHP dönemlerinde hep merkez ilçe başkanları Sünni il başkanları da Alevilerden olmuştur.

Yıllarca adı ve mezhebi Sünni olmaktan başka hiçbir marifeti olmayan vatandaşlar bulundu  uzun dönem bu memlekette merkez ilçe başkanlığı kağıt üzerinde yapıldı.

Aynı şekilde üye oldukları zamanlar ayakları titreyen ancak bizlerin desteği ile titremeleri duran bazıları da Veli Ağbaba gibileri de şimdi vekil oldular il başkanı oldular buda yetmedi vekil olmak olabilmek için parti içi demokrasiyi katliamlara uğrattılar.

Kısaca ben buradan Hulisi Porgalı kardeşime seslenerek diyorum ki sonucu belli olan bir maçta sizi son dakikada oyuna aldılar ve bir şekilde final oynayacağız diyerek seni ekonomik olarak yıpratmak noktasına getiriyorlar. Bana kalırsa bu oyuna gelme burada final yok ve burada da sonuç belli ve belki bir kişi vekil olur ya da olabilir sen kendini maddi ve manevi olarak çok fazla yorma derim.

Daha önce İstanbul da bazı gazeteci arkadaşlar Malatya da bizler burada adrese teslim bir aday yoklaması yapılacaktır genel merkez tarafında alınan karar bu yöndedir dedik ve görüldü ki yanılmamışız.

Şimdi Veli Ağbaba yine ortaya çıkacak ve ben “ ön seçimle “ geldim diyecek.

Evet, kâğıt üzerinde “ Basit aday yoklaması “ yapılmış ve sayısal olarak ta önde bitirmiştir ancak o sayılar ne zaman ne şekilde yazılmış yazdırılmış kaç kişinin hiç sandığa gitmeden yerine oy kullanılmış bunlar gerçek anlamda irdelenirse tahmin ediyorum tablo çok başka olacaktır.

Bütün bunlara bu haksızlıklara çıkan çıkarılan pis kokulara rağmen yapılan bir Basit aday yoklaması olmuştur ve Veli Ağbaba burada galip gelmiş istediği şekilde de listeyi dizayn etmiştir.

Ankara dan Malatya ya gönderilen paket adrese teslim edilmiştir.

 Herkese vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Bakalım Malatya halkı da 7 Haziranda bütün bu kata küllalı işler neticesinde birinci sıraya gelen zihniyeti onaylayarak onlarda bu emaneti Ankara ya gönderecek mi?

Bakacağız bekleyeceğiz ve son ve asıl söz sahibi olan halkımızın belirleyeceği sonucu göreceğiz.

Top