Yaşam Haber - Haberin Merkezi
VÜCUT DİLİNİ OKUMAK
29-09-2017 14:29 698

VÜCUT DİLİNİ OKUMAK

 

 

Vücut dilini okuduğunuzda ortaya bir netlik çıkıyor!

O da şu!.

Kardeşim biz Kürdistan referandumunu meşru ve bi hak olarak görüyoruz!. Dünya artık buna engel olmaz,olamaz!.

En iyisi gel şu domates ambargosunu konuşalım!.Hani tarım ülkesi olduğun halde,tohumunu İsrail'den aldığın domatesi!.

Zaten Reis'te öyle dedi "yakında Rusya'ya domates ihracatı yeniden başlayacak" diye!.

Yapılacak doğru budur!.Eldeki domates,hıyarı satmak varken çıkıp başka ülkelerin iç işlerine karışmak neyine?

Hala ilk okul seviyesinde ki talebe kadar coğrafya bilgin yoksa çıkar Kerkük'ten gelen petrol vanasını kapatmakla tehdit edersin!.

Sen kapatırsan ne olacak?

Ürdün sınırı ve İsrail ne güne duruyor? Oradan Akdeniz'e petrol borusu döşemek çok mu zor?

İşte asıl o zaman yandın!.Taşıma gelirleri bir tarafa,senin burada benzinin litresini en az on liraya çıkarmaktan başka çaren kalmaz..

Şimdi yapacağın en doğru şey nedir, biliyor musun?

Bir sabah çık ve samimiyetle de ki; "kandırıldım, hem de fena!" Biz nasıl olsa senin bu kandırılmandan dolayı yediğimiz kazıkların sayısını unuttuk,ne olacak?Bir tane daha yesek ruhumuz duymaz!.

Çık dünyaya haykır ve En büyük Kürt nüfus benim ülkemde yaşıyor de!.Ben her ne kadar onlara kardeşlik yalanı ile olmadığını bırakmadıysam da,onlar hala benimle yaşamaya sevdalı!.Anladım ki,haksızlık ediyorum ve tövbe ettim de!.Kürdistan Referandumunu ilk tanıyan ol!.Dön içeriye gerçek kardeşlik adımları at..Kürt'leri hakları ile tanı ve üç beş seneye kalmaz bak bu ülke hangi noktalara taşınıyor?

Neden bu ülke insanının rahat yüzü görmeden yana değilsiniz?

Şu an binlerce şirketin Kürdistan bölgesinde iş tutmuş durumda!.Aksi bir durumda ekonomik olarak bunun altından nasıl kalkacaksın?

Tamam,seni anladık!.Peki şu danışmanların ne işe yarar? Hiç mi sana akıl vermezler?

Yoksa hepsinin algısı şu yandaşın olan tv kanalarına çıkan sözüm ona yorumcular gibi mi?

Bu güne kadar yaptıklarına bakılırsa bu vahim tablo,senin danışmanlarının yeterliliğini net ortaya koyuyor!.

Ama nedense Belediye ve il başkanlarını bir bir kovarken,bunlara hiç dokunmaman akla ziyan sorular getiriyor insanın aklına!.

Tabi bu benim ki bir hayal temennisi!..Hani son bir kez söyleyeyim dedim!.

Çünkü artık bu ülkede iyi bir gidişatın olmayacağını sayende fazlasıyla öğrendik!.

Umarım yanılırım!.

******************

Masada beş kişiyiz!.Beş solcu!.

 

Fazla söze gerek kalmadan güncel gündeme dalıyoruz!.Ben öncelikle dinleme modunu tercih ettim!.Çünkü dört arkadaş ele aldıkları her konuyu adeta dört tarafından çekerek koparmaya çalışıyordu!.

Güney'de ki referandum tartışmalarına daldıklarında vakit hayli ilerlemişti!.Ondan önce Lenin'den girip,burjuva devrimine kadar tüm devrimleri bir bir yaptılar!.En çokta "ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı" vurgulandı ama!..Söz konusu Kürd'ler olunca zaman daha erkendi!!.Bu dört farklı fraksiyoncu arkadaş hala sloganist ve dar demagojik anlayıştan öte bir adım ilerisini bile göremeyecek kadar var olan düşüncelerini iyice dar kalıplara oturtup güya hala devrimcilik yapıyorlar!.

İşi derin tahlil ettiğinizde bu arkadaşların dili ve düşüncelerinin vardığı son nokta Türk ulusçuluğudur!.Çünkü devrimcinin böyle bir dili olmaz,olamaz!.

Hala Kürd coğrafyasını yağmalayan egemenlerin dili ve düşüncesi ile meselelere bakmanın mantıklı izahını bulmak mümkün değildir!..

Efendim,"sınırlar kapatılırsa açlıktan ölürlermiş."

Reis'te dün gürleyip aynısını diyordu!.

Bakın,dünya da Kürd'leri iki şeyle korkutamazsınız!.

Açlıkla ve savaşla!..Bu iki olgu,Kürd'lerin DNA sına kodlanmış mücadele ayrıcalığıdır!.

Ne açlıkla,ne de öldürmekle dize getiremezsiniz!.

Yıl doksan iki!..Köy meydanına topladılar..Baştaki rütbeli cehennemi tehditler savurarak iki eliyle muhtarın yakasına yapıştı "bak muhtar,öyle teröristlere ekmek verip yaşamak yok!"

Eliyle karşı sarp dağı göstererek "bak seni o dağa sürerim, açlıktan geberirsin"

Yakasını o subayı iterek kurtaran Tahir muhtar,

dimdik ve zerre tereddüt etmeden "ben dağda ot,ovada et yemeyi de bilirim ya sen,anan ağzına bir gün mama vermese asıl sen açlıktan ölürsün" dedi ve elinde ki sarı heyzeran bastonla ardına bakmadan dim dik yürüyerek gitti!..

Sonra ne mi oldu?

Tahir Sadayı (muhtar) göz altına aldılar ve bir hafta sonra Van İl Jandarma Komutanlığında cenazesini teslim ettiler!.

O cesaret abidesi adam şahit olduğum benzeri bir çok olayda hep dik durdu ve bedelini canı ile ödedi!..Tıpkı şeyh Said'ler gibi!..Seyyid Rızalar gibi!.

Masa başı devrimcilerine atf olunur!.

**********

Zaten Faşizm Öyle Bir şeydir!!

 

Almanya'da Merkel yeniden kazandı!.Irkçı partinin ciddi oranda yükselişinin temel nedenlerinden biri de yabancılar ve özellikle de Türklerdir!.Yaklaşık bundan kırk yıl önce kapılar Türklere açıldığında diş kontrolünü geçenler kapağı oraya atmış ve literatürümüze "Alamancı" olarak girmişlerdi!.

Yaz aylarında izine geldiklerinde tüm ahali davul zurna eşliğinde karşılar,ayak diplerine kurbanlar keserdi!.

İşte giden bu ilk kafile orada gözleri açılınca öncelikli olarak aç olan yerlerini yam yamca doyurmaya çalıştı!.Birden bir boşanma furyası ve akabinde memlekete ait ne kadar kültürel değer varsa hepsi ayaklar altına itildi!.Almanlar başta şaşkındı!.Ama zamanla alıştılar!.Çünkü bir çoğu evlilik yaptı ve doğan çocuklar iki kültürün ortasında bir hilkat garibesi gibi anlamsızlaştı!.

Bu gidişata karşı Alman ırkçılar çeşitli cinayetlerle cevap verdi!.Tabi ki Alman yasaları ırkçılığı red ettiği için bunu yapan katillerle bayraklı resim çekmedi ve hak ettikleri cezayı verdi!.

İşin garibi bizim ülkemizden oraya transfer olan faşist yapılar,Alman faşistlerle anlaşamıyordu!.Şu an Almanya'da ki seçimde yükselen faşistlerden kaygı duydukları gibi!..

E,zaten faşizm budur!.Temeli ırkçılıktır ve kendi ırklarını hep üstün görürler ve bu nedenle faşistler farklı ulusların faşistlerini sevmezler!.

**************

Reis Amerika'da ne dedi

Reis Trump ile görüşürken ona "dostum Trump" dedi!.Ee..Trump'ta ona benzer iltifatta bulundu ve hata bu aralar çok yakınlaşıyoruz dedi!.

Çok yakınlaştığımız doğru!.Bu yakınlığa sebep Rıza zarap hazretleridir!.İlk yakınlaşma onunla başlamış,Halk bank genel müdür yardımcısı ve Eski ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la devam etmektedir!.

Bu yakınlaşma devam edeceğe benzer!.Eğer Amerika "yakınlaştık" diyorsa bence mesafeye dikkat etmek lazım!..Hata şöyle sarımsaklı bir köfte yiyip yüzüne üflemekte yarar vardır!.

Birden dudak mesafesinde yakınlaşırsa,Vallahi gitti gülüm keten helva!..

Çünkü geçmişte Saddam'da bu yakınlaşmadan memnun bir haldeyken,bir logar kapağının altına gizlenerek mesafeyi açmaya çalışmış ama,iş işten geçmişti!.Benzeri Kaddafi' ye de yapıldı!.

Üstelik NATO üyesi olup,Ruslarla dans etmek Amerika'nın öyle kolay yiyip yutacağı bir şey değildir!.

Hem de S.400 alarak!..Bence bize biraz daha yakınlaşacaklar!.

Ama mesafe ne olur,bilemem?!

Umarım sarımsağın etkisi olur!.Yoksa başka hiç şansımız yok!.

Top