Yaşam Haber - Haberin Merkezi
 ÖNCÜ VE BARMAN SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI
21 Nisan 2023 Gündem 174

ÖNCÜ VE BARMAN SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

İstanbul’un çeşitli semtlerinde sahipleri tarafından ormanlık alanlara ve ısız yerlere bırakılan evcil hayvanlar aç kalmasın diye iki duyarlı hayvan sever vatandaş her gün 60 km yol kat ederek Sokak hayvanlarıyla yakından ilgileniyor

İstanbul’un çeşitli semtlerinde sahipleri tarafından ormanlık alanlara ve ısız yerlere bırakılan evcil hayvanlar aç kalmasın diye iki duyarlı hayvan sever vatandaş her gün 60 km yol kat ederek Sokak hayvanlarıyla yakından ilgileniyor.

HERGÜN 60 KİLOMETRE YOL GİDİYOR
Başakşehir’de hayvan sevgisiyle tanınan hayvan dostları, iki akraba Kickboks & Muaythai Teknik Direktörü Türkiye kickboks Fed Koordinatörü Nusret Öncü ve Başakşehir'deki Malatya Pide Lahmacun salonu sahibi Bülent Barman lokantasından artan yiyecekleri tüm zorluklara rağmen sokak köpeklerinin karınlarını doyurmak için hergün 60 km yol gidip hayvanların karınlarını doyuruyor.

YEMEK ARTIKLARINI ÇÖPE ATMIYOR
Lokantasından artan yiyecekleri hergün sahipsiz köpeklere götüren ve Hayvanların karınlarının doyduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bülent Barman, “"Onları arabanın kornasına alıştırdım. Korna olmasa bile uzaktan arabanın sesini duyar duymaz koşmaya başlıyorlar. Hep aynı saatlerde yemek verdiğim için o saatlerde mutlaka bekliyor oluyorlar. Yaz, kış her gün besliyorum. yaklaşık bir yıldır Hiç yorulmadan, kar, yağmur demeden her gün Düzenli olarak 6 noktada bulunan sokak hayvanlarına yiyecek bırakıyorum”dedi.

GELDİKLERİNİ KORNA SESİYLE DUYURUYORLAR
Korna sesini duyan hayvanlar ise Bülent Barman ve Nusret Öncü’nün başına toplanıyor. Hayvanların hepsiyle tek tek ilgilenen ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen Nusret Öncü, "Bu güne kadar hep insanlara yedirdim içirdim, Ama bir çoğu nankör çıktı. Hayvanlar da insanlar gibi bir canlı, onlar da bizim gibi hastalanıyor, besine ihtiyaç duyuyor. İnsanlar bunu görmezden geliyor. Akrabam Bülent Barman’ın lokantasındaki artan yiyecekleri şehir merkezine uzak Baklalı köyündeki sahipsiz sokak hayvanlarına her gün yiyecek getiriyoruz, kısacası imkanlarımız dahilinde bu sevimli hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Keşke her kes bizim gibi duyarlı olsa. Bu günden sonra bizi gören İnsanlar belki daha duyarlı olur ve kendi bölgesindeki hayvanlara sahip çıkmaya başlarlar, bizim de böyle dolaşmamıza gerek kalmaz. Ama sokaktaki hayvanların bize ihtiyacı olduğu sürece bunu sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

  

Top