Yaşam Haber - Haberin Merkezi
İYİ PARTİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI  ALİ HELVACI PORGA MAHALLESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
15 Mart 2024 Siyaset 60

İYİ PARTİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ HELVACI PORGA MAHALLESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

HELVACI; “BİZ GELENE KADAR CEZALARI ÖDEMEYİN, BİZ GELİNCE TÜM UYGUNSUZ YAPILARI KALDIRACAĞIZ” İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Doktor Yüksek Mühendis Ali Helvacı seçim çalışmaları kapsamında Porga Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette mahalle sakinlerinin deprem sonrası kesilen cezalara olan şikayetlerini dinleyen Helvacı, depremzedelere kesilen cezaları ödememelerini seçim sonrasında göreve geldiğinde tüm uygunsuz yapıları kaldırarak yerine prefabrik konutlar inşa edeceklerini müjdeledi.

HELVACI; “BİZ GELENE KADAR CEZALARI ÖDEMEYİN,
BİZ GELİNCE TÜM UYGUNSUZ YAPILARI KALDIRACAĞIZ”

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Doktor Yüksek Mühendis Ali Helvacı seçim çalışmaları kapsamında Porga Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette mahalle sakinlerinin deprem sonrası kesilen cezalara olan şikayetlerini dinleyen Helvacı, depremzedelere kesilen cezaları ödememelerini seçim sonrasında göreve geldiğinde tüm uygunsuz yapıları kaldırarak yerine prefabrik konutlar inşa edeceklerini müjdeledi.

Yeşilyurt’a bağlı Porga Mahallesi’ni ziyaret eden İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı mahalle sakinlerinin deprem sonrası yaşadığı mağduriyetleri dinledi. Birçok konutta elektrik, su ve iletişim hattının kullanılamadığını buna rağmen belediye ve şehre şehircilik il müdürlüğü tarafından sürekli cezai işlemlere maruz kaldıklarını belirten mahalle sakinlerine İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı mağduriyetlerini sona erdirecek bir öneride bulundu. Helvacı usulsüz yapılaşma kapsamında kesilen cezaların ödenmemesini isteyerek göreve geldikleri taktirde tüm mahallelere prefabrik konutlar inşa edeceklerini ve deprem sonrası oluşan çirkin yapılaşmaya da belediye imkanlarıyla son vereceklerini belirterek; “Ben 99 depreminde olduğu gibi 36 metrekare ve 45 metrekarelik prefabrik konut yapacağım. Çadırda üç ayda kimseyi bırakmayacağım dedim. Dilek’te gördüm burada yine size az ceza kesmişler, orada 180 bin TL ceza kesilenler var. Sakın ha ödemeyin. Ben geliyorum Nisan’da bunların hepsini kaldıracağım.”

Helvacı’nın mahalle gezisi esnasında seçim aracını durduran bir vatandaş ise Porga ve çevre mahalle sakinleri olarak yöneticilerin ilgisizliğinden şikayetçi olunca “Hiç kimse bu köye gelmemiş, bizler ilk defa geldik. Hemşerilerimizle kucaklaştık, büyük bir kısmı bize destek olacaklarını söylediler” dedi.

Top