Yaşam Haber - Haberin Merkezi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları
09 Ocak 2021 Gündem 76

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Malatya Valisi Aydın Baruş 10  Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

 

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ifadesini düstur edinerek büyük bir özveriyle kendilerini Aziz Milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, her biri ayrı değer taşıyan insanımızın talep ve ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz adına tespit etmekte, taleplere icabet edip ihtiyaçlara uygun çözümler üretmekte, halkımızın güvenlik, huzur ve mutluluğunu sağlamak amacıyla mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir sebatkârlıkla çalışmaktadırlar. Çünkü Türk Mülki İdare Sistemi’nde temel anlayış Halka hizmetin Hakka hizmet olduğudur. Bu ilke doğrultusunda bütün idarecilerimiz adaleti, doğruluğu, hakkaniyeti, liyakati, şeffaflığı ilke edinmektedir
 
10 Ocak 1971’de mülki idare amirleri sınıfının ihdası için yapılan ilk mesleki toplantı esas alınarak Türk İdareciler Derneği’nin 1978’deki genel kurulunda 10 Ocak günü “ İdareciler Günü” olarak kabul edilmiştir. Mülki idare mensupları arasında dayanışmanın sağlanması ve bu mesleğe emek vermiş büyüklerin hatırlanması bakımından özel ve anlamlı bir gün olan 10 Ocak, aynı zamanda Aziz Vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet sunulabileceğine dair fikirlerin istişare edilmesine fırsat veren bir gündür.
 
Mülki idare amirlerimizin görev bölgelerinde gerçekleştirilen faaliyetler ve hayata geçirilen projelerin icrasında halkımıza liderlik yapmaları Ülkemizin aydınlık geleceği için özel bir değer ve anlam taşımaktadır. Çünkü mülki idare amirleri görev bölgelerinde Devletimizi temsil ettiklerinden, liderlik yaptıkları topluma cesaret, azim, kararlılık ve sorumluluk duyguları aşılamaktadırlar.
  
          Mülki idare amirleri milletimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntıya düştüğü anlarda her zaman onların yanında yer alarak toplumsal lider olma vasıflarını korumuşlardır. 15 Temmuz 2016 tarihindeki ihanet girişimi karşısında mülki idare amirlerimizin vatandaşlarımızla birlikte Devletimizin bekasını ve Milletimizin birliğini korumak ve her türlü hain teşebbüsü bertaraf etmek adına en önde sırada yer almaları bu vasfın yansımalarından biri olmuştur. Diğer taraftan, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemiz ve Şehrimizde de toplumsal hayatı ve sağlığı olumsuz etkileyen Covid-19 salgınıyla mücadelede mülki idare amirleri çok önemli bir rol üstlenmiştir. 

           Bu mesleğin bir mensubu olarak,  mülki idare amirlerinin bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, daima milletimizin yanında ve vatandaşlarımızın içerisinden biri olarak onlarla birlikte, ülkemizin bağımsızlığı ve kalkınması için çok önemli vazifeleri başarıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, eşsiz Vatanımızın dört bir yanında görev yapmakta olan meslektaşlarımın ve emekli olan idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte nice sağlıklı ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyor, ebediyete intikal eden mülki idare amirlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.   
                                                                                                                                          
Aydın BARUŞ
Malatya Valisi

Başkan Gürkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Gürkan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Haber alma ve iletme özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesini sağlamak, toplumsal konularla ilgili kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir. 

Çok sesli, etkin, herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmaz koşuludur. 

Yaşanan gelişmelerden insanların haberdar edilmesi noktasında çok önemli bir görev ifa eden basın mensuplarımızın; meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. 

Topluma haber aktarımını sağlamak adına gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla ve büyük bir özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

BAŞKAN ÇINAR’DAN ‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye ve Dünyanın farklı noktalarındaki gelişmelerden milletimizi haberdar eden, tarafsız, ilkeli ve basın ahlâkını gözeterek toplumu doğru haberlerle bilgilendirmek için çalışmalarını fedakârca sürdüren tüm gazetecilerin gayretlerini takdirle karşılıyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla çok zor şartlar altında dahi fedakârca çalışan ve meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren gazetecilerimiz, fedakarlık ve sorumluluk isteyen çok ulvi bir görev ifa etmektedirler.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında önemli bir yeri vardır.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgilere zor şartlar altında dahi olsa bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılamaktayız.

Her alanda markalaşan Yeşilyurt’umuzun tanıtılması, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık ve spor alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde basın mensuplarımızın öneri ve tespitlerinin çok büyük katkısı vardır. Vatandaşlarımızla bizler arasında köprü vazifesi gören gazetecilerimizle her zaman güzel bir diyaloga ve iletişime sahibiz. Bu birliktelik, kentimize ve ilçemize güzel hizmetler yapmamıza vesile olmaktadır.

Toplumun sesi olma işlevini yerine getirirken, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyen değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarını ise rahmetle anıyorum.” dedi.

BAŞKAN GÜDER’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, yayımladığı mesajında, halkı bilgilendirmek gayesiyle gece gündüz çalışan basın mensuplarının çoğu zaman zorlu şartlar altında görev yaptığını belirterek, “Halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır" dedi.

Başkan Güder mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın ilçemizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bizlere doğru bilgileri, teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadır. İlkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak doğru, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak aktarmak en önemli görevdir. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Gelişmeleri doğru okuyabilen, halkı objektif ve eksiksiz bilgilendirmeyi ilke edinmiş basın-yayın organlarının varlığı, sağlıklı kamuoyunun oluşmasının, demokrasimizin işlemesinin önemli bir unsurudur. Bu doğrultuda, yerelden ulusala kadar bütün medya kurumları ve çalışanlarının kritik bir fonksiyon icra ettiğine inanıyoruz. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Apohan’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

(BİMYAD) Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan, Türkiye'de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gazeteciliğin fedakârlık gerektiren, meşakkat dolu bir meslek olduğunu belirten Başkan Apohan; ‘’İlkeli ve sorumlu habercilik anlayışı ile kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir şekilde kamuoyunu aydınlatma çalışmalarını yürüten basın, toplumun güvencesidir.

Üstlendikleri her görevi her türlü zor şartlarda dahi sürdürmeye çalışan, ilimizin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın büyük bir özveri içerisinde çalışmaları takdire şayandır.

Başkan Apohan Bu vesileyle; Zorlu koşullarda dahi mesai mefhumu gözetmeksizin her daim ilkeli ve tarafsız bir anlayışla görevlerini sürdürme gayreti içerisinde olan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutlar. Şenol Yalvaç ve Akif Çelik başta olmak üzere vefat eden tüm basın mensubu arkadaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz., basın camiamızın tüm mensuplarına görevlerinde üstün başarılar dilerim.” Dedi.

 

 

 

 
 

Top