Yaşam Haber - Haberin Merkezi
YENİ YIL.....NASILSINIZ
31-12-2016 15:38 710

YENİ YIL.....NASILSINIZ

 

 

Türkçemizde ne kadar içten bir soru vardır.”Nasılsınız?” yanıtıda bir o kadar sıcaktır.”İyiyim.Teşekkür ederim.Siz nasılsınız?”

Biz bu soru sormaya korkar olduk.Çünkü;BİZ İYİ DEĞİLİZ.HEM DE HİÇ İYİ DEĞİLİZ!..

Halimiz böyle iken;ateşlerde yanan yüzlerce evin acısını içimizde hissederken,binlerce insanın açlıktan uyuyamadığını bilirken ,tacize,tecavüze uğrayan çocuk ve kadınların sayısının binlere ulaştığı Türkiye’de soluk almaya zorlanırken ve her akşam eve sağ salim dönebildik diye sevinirken,yani birhayli kırık dökük yeni bir yıla girerken sadece ve sadece sığ siyasetçilerin havanda su dövdükleri siyasi arenada,bütün mevcudiyetini Başkanlık Sistemine adayarak yok ettiği yasama,yargı ve yürütme erkinin ortaya çıkardığı açmazın başımıza daha ne felaketler getireceği kaygısını taşıyoruz.

Gelişmiş ülkelerdeki yeni nesil; uzay,genetik ve bilimsel alanlarda dev adımlar atarken ,bizim çocuklarımızın okuyup üfledikleri fasulyenin daha çabuk çimlendiği için ödül alışlarıyla,zihnimizde Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği genç nesil bunlar mıydı? Sorularıyla baş etmeye çalışırken yürekten yakarış olan dileklerim olabilir ancak.

Kor ateşle yanan yüreklere sabır,sabır ve yine sabır diliyorum.İnsanımıza hunharca kıyan,yürekleri cayır cayır yakan mahluklara insanlık,merhamet duygusu diliyorum. Hakim güç Cumhurbaşkanı ve onun himayesindeki hükümete insanımıza çektirdikleri acının farkında olmalarını ve bir nebze olsun hatalarını telafi edebilmelerini diliyorum.

Çekilen acılarda hakim güç kadar sorumluluğu olan muhalefet mensuplarına BU LİDERLER ve YÖNETİM KADROLARIYLA bir arpa boyu yol alınamayacağını,artık anlamalarını diliyorum.

Bütün bu yaşanmışlıkların karşısında dilleri tutulan, hareket yetenekleri yok olan güzel insanlarımıza; birlik duygusu ve cesaret diliyorum.

Kadın, erkek, siyah, beyaz, dindar, dinsiz değil sadece insan diyebilme erdemine erişebileceğimiz günlerin yakın olması özlemimle; umutların yeşereceği, karanlıkların aydınlığa dönüşeceği iyi yılların başlangıcı olmasını diliyorum

Top