Yaşam Haber - Haberin Merkezi
HALK PARTİSİ
30-10-2017 09:16 921

HALK PARTİSİ

 

[ Mahir TEMUR'UN BU SABAHTA Kİ YAZISI )

Çocukluğumda Cumhuriyet Halk Partisi’ne “Halk Parti” diye seslendirildi.

Dedem siyaset konuşurken “Demokrat” derdi, “Halk Partisi” derdi.

Komşumuz koyu Halk Partiliydi, herkes o şekilde söylerdi.

100 yıllık komşumuz İsmet Amca halen “Ben Halk Partiliyim” diyordur.

Maalesef Malatya Cumhuriyet “Halk” Partisi çoktandır Halk’ı atmış gibi…

İster sevin ister nefret edin ama son 15 yılda AK Parti’nin almış olduğu oyların, yapmış olduğu araştırmaların tek nedeni var.

Seçimi kazabilmek…

Siz AK Parti’de bir belediye başkanının veya bir il başkanının veya bir ilçe başkanının üst üste başarısız sonuçlar alıp koltuğunda oturduğunu gördünüz mü?

Allah’tan korkun…

Malatya AK Parti’nin göz bebeği, neredeyse Sayın Tayyip Erdoğan’ın doğduğu yer kadar oy veriyor Malatya.

Neyin davasını güdüyorsunuz.

Ben iddia ediyorum;

CHP Malatya’da bir kamuoyu araştırması yapmış mı, yapmışsa açıklayabilir mi?

Kime oy vereceksiniz, diye bi araştırma değil, il başkanımızdan memnun musunuz, ilçe başkanlarımızdan memnun musunuz veya milletvekilimizden memnun musunuz?

İki gün önce bu gazetede “İLÇE YÖNETİMİNE DARBE” başlığı ile manşete taşınan bi haber vardı.

CHP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı yönetimindeki 6 üye istifa etmesi sonucu Başkan Sayın Ahmet Küçükşahin başkanlıktan düşürüldü, haberiydi.

Dün ise CHP İl Başkanı Sayın Enver Kiraz uzun bi açıklama yapmış tüm basına…

Bu yazıya oturmadan önce Sayın Ahmet Küçükşahin’i aradım. Tüm ısrarlarıma rağmen konu ile ilgili bi açıklama yapmak istemedi. Sadece, 1 Kasım’da Malatya’da olacağını, söyledi ve şu cümleyle sonlandırdı telefon konuşmamızı:

“Enver Kiraz’ın açıklamaları doğru değil.”

Dün de yazdım bugünde tekrar edeyim…

Takıldığım nokta, CHP’nin 15 yıldır iktidar olan ve Malatya’da şampiyonlar ligini yaşayan AK Parti’ye “liyakat, ehliyet, beceri” gibi konularda eleştirmesi.

AK Parti Malatya’da dahi başkanları değiştirebilir ama bu Halk’tan kopuk zihniyet sadece kendi ile ilgili hesapları düşünür.

Ufak hesaplar, kamuoyu önünde o koltuğun verdiği rahatlıkla bol kepçeden kelimeler sıralamak, yapılan istifaların normalmiş gibi bizi aptal yerine koyarcasına normal davranmak ne partinize faydası var ne memleketinize…

Neredeyse hayatının çocukluk dönemi hariç her döneminde belediye başkanı olan Melih Gökçek istifa edebiliyor ama ne hikmetse Malatya’nın iki merkez ilçe başkanları bi şekilde pasivize ediliyor.

İkisi de basının önemini bilen, kapı kapı çalışma şeklini iyi yapan, kişilerle değil sistemle kafayı yoran insanlardı gördüğümüz kadarıyla.

Biri Malatya’da kendini kanıtlamış ve her kesime hitap edebilen Sarıoğlu…

Diğeri memlekete 25 yıl hizmet vermiş ve dört yıl FETÖ hâkimleri ve savcıları tarafından mahkûm edilmiş ve bedeller ödemiş Küçükşahin…

İkisini de çıkın çarşıya sorun…

“700 gündür görevdeyiz. 700 günde 700 etkinlik gerçekleştirdik” diyen Sayın Kiraz’a açık bi şekilde şu iki “etkinliğini” sormak istiyorum:

Üç ayda iki merkez ilçe başkanını nasıl bir beceri ile görevlerinden ettiniz?

Bu “700 etkinlik” olaylarında sadece bu iki etkinliğiniz hatırlarda kalacak?

Dün uzun uzun bi açıklama yaptınız ya…

Acaba, Sayın Sarıoğlu istifasının nedenlerini açıklarken ve sizi itham ederken sessiz kaldığınız gibi Sayın Ahmet Küçükşahin de konuşursa yine sessizleri oynayacak mısınız?

Bakıp göreceğiz.Ama göremeyeceğiz tek olgu “Halk”…

Top