Yaşam Haber - Haberin Merkezi
ALEVİLER CANA KIYMAZ...  YA CANİYE...?!
05-08-2017 16:54 810

ALEVİLER CANA KIYMAZ... YA CANİYE...?!

 

 

Cana kıymayız ama CANİYE teslim olmayız. Caniler Can değildir...!

      Alevilikle inançsal olarak ilgisi olan olmayan ya da talip olup talipliği, ocakzade olup ocakzadeliği bilmeyen ancak kendi yetmez bilgileriyle Aleviliğe don biçmeye çalışanlar "Uzman" kesildiler...!

Kendi yetmez bilgi ve kanılarıyla Alevilik tanımı yapıp sözüm ona "Aleviliği reforme etme" gayretinde olanlar Aleviliğin kadim değerlerini hiçe sayıp hakaret ettikleri gibi güya "Aleviliği güncelliyorlar (mış..!!!)"

         Aleviliği bir inanç, bir toplumsal örgütlenme biçimi olarak düzenleyen mürşit, aşık, sadık, ulu, veli, eren, evliya "Aleviliği iyi düzenleyememiş.!" Eee bu efendiler Aleviliğe ayar verecekmiş...!!!

Bu ahmakça girişim en basit tabirle HADDİNİ BİLMEMEKTİR...

       Şah-ı Merdan Ali, Şahı Şehidan İmam Hüseyin, Fatma Ana, 12 İmamlar... Hallac-ı Mansur, Karmatiler, Baba Tahir Üryan, Şihabeddin Suhreverdî, Fazlullah Estrabadi, Seyit Nesimi, Ebu Müslim Horasani, Şıbli... Dede Kargın, Baba İlyas, Baba İshak, Hacıbektaş Veli, Taptuk Emre, Yunus Emre, Şeyh Berderrin, Torlak Kemal, Börklüce Mustafa, Pir Sultan Abdal, Şah Kalender Çelebi, Yemini, Virani, Fuzuli, Kul Himmet, Şah Hatayî, Pir Seyit Rıza, Bese Ana, Alişêr, Zarife Ana... Onca işkence gören Pir, mürşit... Onca Yol Uğuruna can baş veren aşık û sadık... Nice çileler çeken mürşitler "ALEVİLİĞİ YANLIŞ KYRGULADI. ACEMİLİK ve CAHİLLİK YAPTI" da bu aklı evveller şimdi düzeltecekmiş...!?

      Bu türedi Alevilerin dilinden düşmeyen bir kavram var. "ALEVİLER CANA KIYMAZ.!" Evet Aleviler CANA ve CANLIYA KIYMAZ. Kainattaki her varlığı suret-i haktan bilir. Maddenin de canı vardır, nesnenin de... İnsanın da, hayvanın da nebatın da canı vardır... Doğru ALEVİLER CANA KIYMAZ.! Peki ya birileri, kimi egemen güçler, ırkçı ve inkarcı faşist caniler Alevileri katleder, Aleviliği yok etmeye çalışırsa ALEVİLER BUNUN KARŞISINDA "Aleviler cana kıymaz.!" Deyip el pençe divan mı durur...??!!

Son zamanlarda "ALEVİLER CANA KIYMAZ" cümlesi neden dilden dile dolaşıyor..? Neden munis, yumuşak başlı, her denen egemen talimata, fermana uyan bir türedi Alevilik yaratılmaya çalışılıyor.?!

      "ALEVİLER CANA KIYMAZ" Bir Alevilik düsturu olarak söyleniyor ve her şeyin normal, yaşamın eşit, özgür ve adil olduğu, bir saldırı ve katliam tehlikesinin olmadığı ortam için söyleniyorsa EYVALLAH...! Lakin burada durum farklı...!

      Soldan ve Sosyalist dostlardan gelen dostane eleştiri ve önerilere açığız. Sol ve sosyalist dostlar inancımıza ayar vermeyi hir yana bırakıp kendi siyasi, sosyal, ekonomik, demokratik amaçları doğrultusunda Alevilerle ortaklık ve dayanışma amacı güdüyorsa başımız üstüne...! Ancak soldan ya da sosyalist, devrimci olduğunu söyleyip Aleviliğe tanım arayanlar kendi güncel, can alıcı görevlerini yaptılar da Aleviliğe ayar vermek mi kaldı.?!

      Tam da burada özellikle belirtelim ki kimi solcu, sosyalist, devrimci olduğunu söyleyen birey ve kuruluşlar sistemin kirli oyununa geldiklerinin farkıda değiller...!!! Eğer farkında olduklarını söylüyorlarsa bu yaptıkları hir gaflet halidir.

       Egemen IRKÇI İNKARCI ve dahi katliamcı dahası tecavüzcü Yezit zihniyeti "ALEVİLER CANA KIYMAZ" diyerek, pasif, haklarını bilmeyen ve hakları için direnmeyen, mücadele etmeyen, tarihini ve inancını bilmeyip sahte laiklik ve sözüm ona "Cumhuriyetin değerleri" dedikleri inkarcı, tekçi, ırkçı zihniyetle uyumlu bir Alevilik ve Alevi Toplumu yaratma gayretindedir. Hiç kuşkusuz Laik Demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü Cumhuriyet Aleviler için de Dünya Halkları için de asla vazgeçilmez hir evrensel değerdir. Ancak bu cumhuriyet ne laik, ne demikratik, ne eşitlikçi, ne de özgürlükçüdür...

Hal böyleyken kendi Yezit Soylu sistemini yürütmek için Alevileri kullanan zihniyeti görmemek ya bakar körlük ya da ahmaklıktır.

      Bu durumda Yezit Soylular Aleviliğin temel değerlerinden biri olan; "ALEVİLER CANA KIYMAZ." Düsturunu kullandığını görmemek nasıl açıklanabilir...?!

      IŞİD Canileriyle ortaklık kurup Suriye'de Ortadoğuda Alevi Soykırımı yapan Yezit zihniyeti Türkiye'de Alevileri dolaylı direkt tehdit ederken kimi "Sol, Sosyalist, Devrimci" görünenlerin de aynı teraneyi dillendirmesi neye, kime hizmet eder.?!?!

      Tekrar ediyorum...! Evet ALEVİLER CANA KIYMAZ... Aleviler evrendeki her varlığı canlı bilir, saygı duyar, sever, korur ve yaşatır. Ama caniler, ırkçı katil ve tecavüzcüler bu erdeme dahil değildir.

"Aleviler cana kıymaz" diyenler bize Aleviliği öğretmeye çalışıyor. Biz inancımızı da yolumuzu erkanımızı da tarihimizi de nerede, ne zaman, hangi koşulda ne yapacağımızı da biliyoruz...!!!

Kutb-i Arifan Hünkar Hacıbektaş Veli "İNCİNSEN DE İNCİTME" deyişini söylerken "EY CANLAR BIRBİRİNİZİ İNCİTMEYİN! BİR CANINIZ NİYETTEN BAĞIMSIZ SİZİ INCİTİRSE ONUNLA AYRI DÜŞMEYİN, BARIŞ OLUN, SEVİN SEVİLİN." dedi. Yoksa "Sizi Yezit soylular da incitse onlara ses etmeyin. Boyun eğin! Sizi katletseler de karşılık vermeyin.!" Demedi.

Hacıbektaş Veli'nin GÜVECİN DONUNDA GELIŞİ kıssasını bilmeyen Alevi yoktur sanırım.

      Güvercin Donunda gelirken üzerine bir ŞAHİN AKIN eder. Hünkar tekrar insan donuna dönüp güvercini boynundan yakalar ve sıkar... Buradaki anlatım derslerle doludur. Hünkar üzerine akın eden şahine " GEL... BAK BEN ZARARSIZ BİR GÜVERCİNİM. BENİ YAKALA PARÇALA YE...!!!" dememiş aksine kendini korumuş, savunmuş ve canına kast edene karşılık vererek etkisiz hale getirmiştir.

Biz Aleviler destanlara sığmaz tarihimizden, yol uğruna can baş veren ulu, veli, aşık ve sadıklarımızdan aldığımız dersle CANI ve CANİYİ ayıracak bilinç ve himmete sahibiz...

Gelin canlar hir olalım CANİLERE KARŞİ DURALIM...!!!

      Biz Aleviler musahibimiz olan Ermeni, Süryani, Kürt, Çerkez,Pomak, Boşnak, Laz... Mazlum Türkiye Halkları ve inkar edilen inanç gruplarıyla birlikte, ortak ve eşit olarak yaşamak için... Laik demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü bir cumhuriyet için Yezit Soylu ırkçı, inkarcı, tecavüzcü zihniyete karşı mücadele edeceğiz. Cana kıymayız ama CANİYE teslim olmayız...!!!

Kemal BÜLBÜL 

 

Top