Yaşam Haber - Haberin Merkezi
?Bir Türk bizim partide genel başkan olmasın? demek doğru değil.
12-01-2018 18:38 616

?Bir Türk bizim partide genel başkan olmasın? demek doğru değil.

 

 

Orhan Ilçin, kendi sayfasında, Hasip Kaplan’ın;“HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..!”

Sözü hakkında Facebook arkadaşlarının fikrini sormuş.

Oraya yaptığım yorumu sizinle de paylaşmak istedim:

Ben şu sebeplerden dolayı doğru bulmadım:

1-) Hem bir taraftan ‘Türkiye Partisi’ olmaya çalışmak, hem de diğer taraftan “bir Türk bizim partide genel başkan olmasın” demek doğru değil.

2-) Türk veya başka bir şey, herhangi birini partinizde üye yapıyorsanız, artık o andan itibaren onun partinizde genel başkan olmaya da hakkı vardır.

3-) Kürtlerin de haklı olarak eleştirdiği Türk milliyetçilerine benzemeleri yanlıştır. İç içe yaşayan bir toplumda etnisite üzerinden değil, değerler üzerinden siyaset yapılmalıdır.

Örneğin; HDP’ ye demokrat olmayan, Kürtlerin de haklarını ve eşitliğini kabul etmeyen, hatta herkes gibi Kürtlerin de self determinasyon hakkını tanımayan vesaire ve saire... Hiç kimse bize genel başkan olamaz, denmeli. Bu bir Kürt olsa dahi...!

4-) Her şeyden önce öyle bir sözün o şekilde ulu orta söylenmesi, HDP’ de siyaset yapan ve HDP’ ye oy veren Türk seçmene karşı haksızlıktan da öte bir nezaketsizliktir..

*****************

 Bu kafa ile özgürlükler görme şansımız yok

 

“Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında protokol: 4-6 yaş grubu çocuklara Kuran eğitimi verilsin”

 

Evet... Haber, aşağıdaki görüntü eşliğinde bu manşetle verilmiş. Sanki ortada bir çocuk istismarı veya körpe bedenlerin uyuşturucuya müptela kılınması gibi bir durum varmışçasına!..

Bariz bir algı operasyonu!..

Bu çocuklara Kemalizm öğretilseydi birinin sesi çıkar mıydı acaba?

Bunlar anne-babaların rızası dışında oluyorsa karşı çıkalım. Çünkü çocuklarına din seçme veya anlatma hakkı ebeveynin en doğal hakkıdır. Ancak belli ki mesele bu değil; mesele Kuran düşmanlığı!..

Kim ne derse desin, biz birbirimizin değerleriyle bu kadar uğraştığımız sürece yaşanan bu zorbalıklara da müstahak bir toplum olarak kalmaya da devam edeceğiz ve bu kafayla demokrasi ve özgürlük filan da görecek değiliz!..

Top