Yaşam Haber - Haberin Merkezi
NE YAPMALI?
27-10-2017 15:28 800

NE YAPMALI?

 

 

Başlık Lenin'in ünlü yapıtının adıdır!.Ekim devriminden yaklaşık on beş yıl önce yazılmış bir örgütlenme stratejisini içerir!.Örgütlü ve o günün yıkılmaz denilen Çarlık Rusya'sının canına okuyacak teorik bir analizin pratikleşmesi sürecini bu kitabın derin kodların da görmek mümkündür!.İyi bir analiz ve yapılması gerekenlerin planı!.

Sonuç:

Ekim devrimi ve zafer!.

Bunu neden yazma gereği duydum?

Malum gündem güney referandumu ve akabinde yaşananlar!.

Orada tarihin kadim halkı olan Kürd'ler var!.

Sosyolojik yaşam biçimlerinden kaynaklı devletleşememiş ve kendi içinde kavgacı olan bir topluluk!.

Tarihi süreçte kavgayı iyi bilen ve kendi adına savaşmayı öğrenemeyen bir halk!.Bu kavgacı toplum,savaşmayı son otuz yıl da öğrendi!.Öğrenince de karşımıza Rojava gerçeği çıktı!.

Şu an kuşatılan güney,dünyanın gözü önünde bir imha planının acımasızlığına en iyi örnektir!.

Üç ilhakçı ve sömürgeci gücün oraya yığdıkları düzenli orduları var!.Düzenli ordulara karşı göğüs göğüse mücadele intihardır!.Biliyorum çok kişi bu tespitlerden dolayı şahsıma kızıyor ama,bu değişmez bir gerçektir!

Asıl mesele şimdi başlıyor!.Kürdler oturup "ne yapmalı?" Diye bir strateji geliştirmeliler!.Bu sırtlan çemberini kırmanın taktiklerine yoğunlaşmalılar!.Tabi bir yandan da güney halkının yüzde doksan ikilik irade beyanı olan referandum kartı ile diplomasi yürütmeliler!.

Bu çağımız için Kürd'lerin var ya da yok olma savaşıdır!.Şu an toprakları işgal edilmiş olabilir ama,ruhları hiç bir zaman teslimiyeti kabul etmeyecek kadar asidir!.

Bu tarihi fırsattır!.Kimse öyle kesin yenilgiden bahs etmesin!.Önemli olan doğru bir "ne yapmalı" planı geliştirmek ve inadına pratikleştirmektir!.

Ayrıca öz güç denilen asıl kaynağa yönelmektir!.Boyun büküp,emperyalist devletlerin gölgesini himaye sanmak en tehlikeli olandır!.Gerekirse onlara karşı da devrimci bir ruhla dik durmaktan geri adım atılmamalıdır!.

Çünkü resimin tamamı artık bize bir netlik veriyor!.Zengin kaynakları olan Kürdistan coğrafyası pay edilmekle bu canavarları doyurmuyor!.Üzerinde yaşamaya çalışan bir halkın kanını da midelerine boca edip,son noktayı koymak istiyorlar!.

Tarihin hiç bir dönemin de gerek ırksal,gerekse mezhepsel olarak biri birini hiç sevmeyen ve hata bu uğurda defalarca kan dökenlerin bir anda Kürd postu üzerinde aynı çanağa kaşık sallamalarının temel nedeni derin Kürd düşmanlığıdır!.

İşte bu iyi bilinmeli!.

Açlık,yokluk ve her türlü zor şartlar Kürd'lerin kapısına dayanabilir!.

Ancak onursuzluk hiç bir şekilde o kapıdan içeri girmemeli!.

Bedeli ne olursa olsun!.

****************

Amerika Barzani'yi satmıştır!.

 

Biliyorum büyük bir moral bozukluğu var!.Bunun esas nedeni referandum sonrası olan gelişmelerin sağlıklı değerlendirilmemesidir!.İlk gün demiştim,yine de diyorum!.

Amerika Barzani'yi satmıştır!.Ancak görünen o ki bu uzun vadeli bir satış değildir!.Amerika can düşmanı İran'ın orada nüfuz alanı yaratmasını öyle kolay kabullenmez!.Buna özellikle İsrail'in rıza göstermeyeceğini bilmem söylemeye gerek var mı?

Özellikle Haşdi şabi denilen örgütün bir Şİİ İŞİD olduğunu dünya alem biliyorken,Amerika'nın onlara seyirci kalmasını beklemek saflıktır!.

Barzani neden savaşmadı demek,savaşın ne olduğunu bilmemektir!.Türkiye,İran ve Irak üçlüsü düzenli ordudur!.Üçünün birleşip yapmak istediği tek şey Kürtleri bu tuzağa düşürüp imha etmekti!.Bunu okumamak hamlıktır!.Tüm bu dediklerim feodal zihniyet sahibi Barzani'yi aklamak falan değildir!.Ancak bu tuzağa düşmemekle olası bir felaketi ve katliamı önlemiştir!.Şu an Kerkük'te olan yabancı güçlerin orada uzun vadede hakimiyet kurmaları mümkün değildir!.Bunu Kürd'lerin sindirmesi de mümkün değildir!.Büyük bir ihtimalle orada farklı bir savaş konsepti gelişecektir!.Barzani’nin böyle bir savaşta tarafı ne olur,bekleyip görmek lazım!.Biraz da ABD nin daha kimleri satıp satmayacağını göreceğimiz günlerin pek uzak olmadığını yakında hepimiz göreceğiz!.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim;orada bir İran'ın olmasına hiç bir şekilde rıza göstermeyecektir!.Bu da bölgede bir çatışma olasılığını güçlendirmektedir!.İşte o zaman asıl dananın kuyruğu kopacaktır!.

İşte o zaman Kürt'ler ne yapmak istediklerine karar vereceklerdir!.

Ya bu çağın fırsatında yeşerecekler ya da dört parçada ki esaretlerine devam edecekler!.

*******************

Vatandaşa ucuz et yedirecekmiş!.

 

Eğer balığı etten sayıyorsa şu an balık fiyatlarına da bir el atsın! Hamsi bu gün 22 tl idi!. Üstelik saman falan yediği de yok! Yani demen o ki,sayın Bakan Fakı hazretleri.!

Saman ithal ettiğin yer de et fiyatlarını düşünemezsin.! Et yiyiyorsun diye kafan çalışıyor,biz yiyemiyoruz diye aptal mı sandın?.

Senin bu dahiyane teselin kedi ve köpekleri canından edecek ona yanıyorum.! At, eşek zaten alıştırıldık!.

Ama senin şu savurmalarına alışamayacağız gibime geliyor.!

*************

Diyor da diyor

 

İstanbul'a ihanet ettik diyor!.

Din Bezirganları türedi diyor!.

Eğitimde sınıfta kaldık diyor!.

Adaletsizlik var diyor!.

Diyor da diyor..!

 

Bunu diyen adam on beş yıldır bu ülkenin başında!..

Bu dediklerinden biri bile o koltukta durmama nedenidir!.Hırsını seçilmişlerden alacağına kendisi gitse,inanıyorum bu ülke sorunlarını daha rahat çözer..!

En çokta "hiç yalan söylemedim" demesiydi.!

Sanırım dili sürçtü!.

Bir şekilde yuvarlayıp gidiyor!.

Baktı ki,bu ülkenin dirisinde iş yok.!Meseleyi mezara kadar taşıdı.!Belki oradan bir muhalefet sesi gelir diye.!Ecevit'in Clinton ziyaretindeki duruşuna laf ediyor!.Clinton’ın terbiyesizliğine tek laf yok.!Bakanlarını ve vatandaşlarını Amerika'ya sokmayan Trumpa laf yok.!Ama vatandaş Rıza için ver yansın..!

Manzara bu.!

Tek umut Melih.!

O da dayanmaz giderse vay halimize.!

****************

"Ben dahil,İstanbul'a ihanet ettik" diyor!.

Bunun vatandaşın dilinde ki karşılığı "İstanbul'un içine ettik" demektir!.Bunu Reis değil de küçük bir beldenin belediye başkanı deseydi,şu yandaşlıktan öteye yalakalık sınırlarını dahi aşan ve kıçlaşan medya tefe koyardı!.Hele muhalif belediye ise!..

İstanbul bu ülke nüfusunun neredeyse dörtte birini barındıran devasa bir kenttir!.Otuz yılı aşkındır Erdoğan dahil,aynı zihniyetin mensuplarınca yönetildi!.Büyük ve devasa bir rant kapısıdır!.Reisin itiraf ettiği gibi; içine edile edile yaşanmaz hale getirildi!.Şimdi içine edilecek yer kalmayınca dönüp günah çıkarma!. Onlar da biliyor bu necip milletin hiçbir şeyi sorgulamadığını ve gerektiğinde kedi misali pislik örttüğünü diyeceğim ama, bunların pisliğini örtmek için İstanbul'da bulacağınız bir avuç toprak yok ki!..Her yer gri beton yığını !.

Ne silüet kalmış, ne surat!.Bir gün önce geçtiğiniz sokağı,bir gün sonra bulma şansınız yok!.

Dizayn, günü birlik değiştiği için,bir yeri bulmak için atığınız konumu artık uydu da tanımlayamıyor!.

Bundan yirmi gün önce olay bizzat başımdan geçti!.Atılan konuma yüz metre mesafedeymişim ama,yönlendirici ses "on metre sağa,yirmi metre sola ve caddeyi takip ederek ilerle" diye diye beni tam iki saat oyaladı!.Tam kafayı yiyecekken yolda yürüyen yaşlı bir bey efendiye adres sorduk!.Eliyle işaret ederek "ahan şurası " demez mi?!

Sakın abartıyorsun demeyin? Olaya şahit,arkadaşım Rahmi Güler'dir!.Çünkü beraberdik ve bu arkadaş otuz yıldır İstanbullu!!

..

Çıkmış "içine ettik" diyor!..

Merak etme yarın mağdur edebiyatı yapar,sanki uzaylılar içine etmiş gibi "eeyyy,huyu!." dersin ve yetki verin temizleyeyim diye bize avuç açarsın!.

E,biz de hep mağdurdan yana olmuşuzdur!.Üzerine iki satır da İstanbul şiiri okudun mu,mesele tamamdır!..İstanbul bir kez daha sizindir!.Yerde içine edeceğiniz toprak kalmadı!.Bu sefer ki hedefiniz gök yüzü olsun ve oradan yapın ne yapacaksanız!.Merak etmeyin,biz yağmur yağıyor diye alkışlarımızı duyacağınız desibele yükseltiriz!.

Yahu olacak şey değil!.Bu ülkede yarım asırı deviren bir insan olarak böylesini ne duydum,ne gördüm!..Yaptığı kötülükleri anlatarak ve itiraf ederek alkışlanıp ülkeyi yönetmek!!

Dünya siyasi literatürüne tez olacak bir siyasal ve sosyal travma yaşamanın bilimsel ya da toplumsal karşılığı nedir diye? İnanın meraktan çatlıyorum!.

Tüm bunların dışın da yaşanan hafıza kayıbına ne demeli?!

Akşener parti kuruyor,neredeyse kadını melek kılığında rahibe ilan edecekler!.Bu kervana kimi eskimiş solcu ve ulusalcı da aynı ağızdan tempo tutuyor!..

Bu kadın bu ülkede İç işleri bakanı iken,işlenen cinayetlerin hesabını biliyor musunuz?!

Elinde Kürd ve solcu kanı var!.Ne yani,avuç içine kına yaktı diye,masum gelin mi sandınız?!

Çıkıp geçmişte yaptıkları ve göz yumdukları noktasın da özür dilemediği ve hesap vermediği sürece ellerinde ki kanı öyle kına ile kapatarak silemez!.

Bu ülkede ne iktidar,ne de ana muhalefet kaldı!.Bunu iyi gören Pentagon yeni bir proje ısıtıyor!.

İşinize gelirse!.

Top