Yaşam Haber - Haberin Merkezi
PANİK
25-08-2017 11:08 792

PANİK

 

 

İnkar ve imha politikalarının devri kapandı!.

Artık cin şişeden çıkmak üzere!.Politikayı sadece Alicengiz oyunu olarak ortaya karışık sallayanlar,bunun günümüz dünyasında karşılığının olmadığını hala anlamış değiller!.

O nedenledir ki,çıldırmak üzereler!.Biz nerede hata yapıyoruz diye kendilerine soracaklarına,yeni bir şeytanlığın senaryosunu yazıyorlar!.

Efendim,Kürt’ler referandum yapmamalıymış!.

Yaparlarsa sonuçları ağır olurmuş!!Halep’çe,Roboski..Daha niceleri!..Bunlardan daha ağır bedel varsa bilenler söylesin!.Tabi bunlar daha dün olanlar!.Tarihin değişik dönemlerinden günümüze gelen kan ve katliamları söylemiyorum!.Yaşadıkları ve sahibi oldukları kadim topraklarda haklarını sahiplenmek için referandum yapmak isteyen Kürt'ler,bu kararlarından dolayı tehdit ediliyor!.

Ne diyor Bahçeli?

"Böyle bir karar savaş nedeni olmalı."şimdi bu adama birileri Osmanlı'dan ayrılan tüm Arap ülkeleri ahan da yanı başında duruyor, neden gidip savaşmıyorsun? Hani Turancısın ya!.İşte fırsat ,git savaş ve yeniden vatan toprağına kat!.

Ama yok!..

Söz konusu Kürd'lerse koyun görmüş kurt gibi kan damarların depreşiyor!.Şunu unutma ki,kan ortaklığında hayat bulmaya çalıştığın karanlık oda ışık gördüğü anda,kendini dişlemekten başka çaren kalmayacak!.Kandan başka bir alternatifi hiç mi olmaz insanın?!.

Demek olmuyor!.

Demek beyin üretemiyor!..Üretemeyince de bu mafya varı tehditler devreye giriyor!

Çünkü en iyi bildikleri iş o..

AKP ile birlikte aynı sona yaklaşmanın panik halidir bu söylemlerin toplamı!.

Ne zaman ki,siyasette erimeye başladılar,hemen kan ve saldırı naraları!..İçine birde din-İmanla karışık bir sos serptiler mi,mesele tamamdır!.

Geriye mehteri vermek kalıyor!.O da zaten gün boyu alkış tuttuğumuz avuntumuz!..

*******************

KORKAKLIK

 

Bir adalet yürüyüşü başlattılar!.Fikir doğru ama amaç farklıydı!.Amacın temelinde ince bir şovun yetersizliği yatıyordu!.Başta ses getirmişti!..İktidar ve saray vaziyeti korku ve tehditle izlemişti!.Ancak bunu iyi okuyamayan Kılıçdaroğlu bu yürüyüşü Giennes rekorlar kitabına havale edip,köşesine çekildi!.Yürüyüşte verdiği atletli kahvaltı pozu bize yürüyüşün amacı ile ilgili ince mesajlar vermektedir!.Öyle hint fakiri pozlar artık bu ülkede para etmiyor!.Bir eli yağda,bir eli balda olan Reis'in neden alkışladığını hala anlamış değil!.

Yaptığı hatalardan ders almamanın tipik örneğidir sayın Kılıçdaroğlu!..Ekmelettin ve Mansur aşkına eklediği Bozkurtlu parmak işaretini hala okumuş değil!..

Yazın bir yere, bu algı yitikliği önümüzde ki seçimde hepimize yine kaybettirecektir!.

Çıkmış yapacağı "Adalet Kurultayı"na HDP' yi kurumsal olarak davet etmiyor!.Çünkü korkuyor!."Teröristle yan yana olma" söylemende ki tuzağa iki eliyle düşüyor!.Bu Erdoğan'ın çok ince tuzağıdır ve kusursuz işliyor!.Bu söylemin doğuracağı sonuç Ekmelettin benzeri bir ortak aday dayatmasıdır!.

Buna sıcak bakmayacak bir HDP' nin tavrı,dayatılan ortak adayın havada kalması demektir!Bu sonuç yine Erdoğan'a yarayacak ve kaos devam edecektir!..

Abarttığımı söyleyenler olabilir!.

Olsun!.

Yazın bir tarafa,İki bin on dokuza şunun şurasında ne kaldı?!.

*****************

İKİ DEVLET

 

İkisi de biri birini hiç sevmez!.

Türkiye ve İran!..Birbirlerinden nefret ederler!.Bu nefretin temelinde Yavuz ve Şah İsmail'in Çaldıranda ki kapışması yatar!.Zafer elde eden Yavuz,bu zaferini kanlı bir gömlekle taçlandırmak için,Anadolu'da kırk bin Alevi'yi kılıçtan geçirerek tarihin en büyük katliamına imza atmıştır!.İşte bu Yavuzun ismi şimdi köprü ve hava alanlarında gözümüzün içine bakıp sırıtıyor!.

Dedik ya, birbirilerini sevmezler diye!.

Ama haksızlıkta etmeyelim,bazen can ciğer sarıldıkları da olur!.

Ne zaman?!

Söz konusu Kürd'ler olunca!.Şimdi birden flört etmeye başladılar!..Ortak hareket edip,oluşması muhtemel bir Kürd varlığını yok edeceklermiş!.O nedenle bu aralar birbirlerine gidip geliyorlar!!

Ama bence tarih böyle bir saldırganlığın iki düşmanın elinde nasıl patlayacağını altına not düşerek yazacaktır!.

Çünkü artık ne Yavuza verilecek baş,ne de yobaz İran'a boyun eğecek bir halk!.

Bu coğrafya artık bu doğumu gerçekleştirecektir,üstelik göbeğini kendisi keserek!.

****************

Elli milyon Kürt!..

 

Kendi kadim topraklarında eli kolu bağlı ve kapıkulu dilencisi gibi iki tarafa avuç açarak yaşama tutunmaya çalışıyor!

Kimdir bu iki taraf?

Birincisi Tanrı!.

Kapıkulu oldukları dört devletin dördü de Müslüman!..İslam adına biri birleri ile yarışır ve Allah adını bir baskı ve yok etme aracı olarak kullanmaktan hiç bir zaman imtina etmezler!

Oysa Tanrı ırkları yaratmıştır,ancak ırkçı değildir ve o nedenledir ki insanı farklı dilde ve farklı renkte yaratmıştır!.Kürt'ler parçalanarak dört ulus devlete pay edilmiştir ve bu ulus devletlerin dördü de Kürtlerle kan uyuşmazlığı içerisindedir!.Oysa Kürt'ler de onlarla aynı dini inançtadır ve Allah'ın yarattığı Kürdü onlar hiç bir zaman kabullenmemiştir ve adeta Tanrı'ya şirk koşmuşlardır!!Belki de Tanrı'nın Kürt'leri neden yaratmış olduğunun yanıtını hiç bir zaman hiç bir şeyle örtüştürememişlerdir!.Tarihsel süreçlerde Kürt'lere yaşatılan barbarlık ötesi vahşetlerin tek tanımı budur!..İşte bu vahşet ve zulme karşı Kürt'ler Tanrı'ya avuç açarlar,"bize bu zulümleri yaşatmak için mi yarattın" diye!.

Öyle ya!..

Yarattığı bir dili,yine yarattığı diğer kulları inkar ediyor!.Sadece benim gibi konuşacaksın,benim gibi inanacaksın diyerek şeytan azabı çektiriyor!..

Kapılarında kul ettikleri elli milyon Kürt artık avuçlarını kapatmak üzere!..Dilenmenin anlamsızlığını gördüler ve kendi kapılarına bakmaya başladılar!.

O nedenle Irak'ın kuzeyinde ki referandum çok önemli!.

Her şeye rağmen olmalı ve desteklenmelidir!.

Bir adım ve bir ışıktır!.

Eksisi artısı olabilir!.Bu o kadar da önemli değildir!.Önemli olan bu ruha bürünmektir!.

Bu ruhun etrafında kenetlenmektir!..

************

Gizli saklıları yok

 

Adamların gizlisi saklısı yok!.Çünkü başardılar!.Dur diyen mi var,yapma diyecek mi var?

Zaten diyen olursa akıbet belli!.En hafifinden bir altı ay içeriyi boylarsın!..Gerisi Hakimin o günkü vicdanına kalmış!..

Reis,ülkeyi hal etti,sıra Almanya'da!."Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum,bizi istemeyen partilere oy vermeyin.."

Yani aç biilaç kalıp gidip Almanya'da hayat bulan insanların ekmeği ile oynuyor!.Elin oğlu bir yasa ile hepsini top yekun kapıya koyarsa ne yapacaksın Allah aşkına?!..Her seferinde adamları kapıları açıp mültecilerle tehdit ediyorsun ya!..Bir gün çıkar " al seninkileri,ne bildiğin varsa yap" derlerse her halde şaka yaptım diyecek halin yok!..Artık dört milyon Suriyeli ile Dört milyon Avrupa görmüş Türkiyeliyi bir arada yoğurursun,ortaya nasıl bir hamur çıkar bilmem ama..Bildiğim tek şey bu ülkenin canına öyle okudunuz ki,kimsenin bir daha toplama şansı da yok!!..

Dedik ya,her şeyi açık ve aleni söylüyorlar!.

Binalı Başbakan Konya'da "merak etmeyin biz Konya spor'un cezasını hafifletmek için gerekeni yaparız" diyor!..

Hani Türkiye bir Hukuk Devleti idi ya!..

Evet,merak etmiyoruz!..Bizde öyle bir merakta bırakmadınız!.Siz emir edersiniz ve emriniz daha laf ağızda ilken yerine gelir!..

Geriye ne kalır?

Konya spor "gol" atar,biz alkışlarız!!..

Çünkü Türkiye bir Hukuk Devletidir!..

Top