Yaşam Haber - Haberin Merkezi
KRİZ
21-09-2018 15:51 489

KRİZ

 

 

" Evel allah biz de yokmuş!"

      Dün bizim Malatyalı da öyle diyordu!.

İki eli arkasında kıçının üstünde tespihi şakırdatıp yanındakiyle hem yürüyor, hem günlük siyasi sohbetlere dalarak memleketin güllük gülistanlık halinden dem vuruyordu!.Ense, göbeğe bakarsan haksız da sayılmazdı!.

     Küçükken giydiği çarık ayağını çok sıktığında kangren olmaktan Gavur Agopun ot merhemi sayesinde kurtulmuş!.Şimdi öyle miymiş? Torun ayakkabı beğenmeyip, balkondan fırlatmış!.

    Bir de ahlak çok bozulmuş şimdilerde ve o kadar cıbıldak kadın kız varken, hiç bir erkek dönüp bakmıyormuş, şimdiki erkeklerde peygamber sabrı varmış!. Sonra şu Amerikan mendeburunun yaptıklarına bakın diyerek, topu okyanus ötesine attı ve akabinde " Ulan şu Rusya var ya, düşman bellerdik ve o yüzden solcu avına çıkardık, meğer yanılmışız!"

     Vallahi eksiksiz anlatıyorum!.Yakın mesafe konuşmalarla yürürken, az kalsın araba çarpıyordu ve ben bu kulak misafirliğini terk etmek zorunda kaldım!.

Evet!..

Daha önce de demiştim, bence de kriz yok!.

     Geçenlerde adam sıkılmıştı, aceleden tuvaletin kapısına yönelirken cama yapıştırılan ve israf olmasın diye yırtık karton kağıda yazılan "2 tl" lik yüzde yüzlük artışı görünce durup, ucunu biraz daha sıkarak kapıdakine "Küçükte mi iki lira?"

Adam "Fark etmez, ister büyük, ister küçük.." " Yahu ayıptır, bu kadar da olmaz" demeye kalmadan, adam " Ulan emmi, senin dolardan haberin yok her halde?"

       Bizimki hiç yorum yapmadı, geri dönüp aceleden ilerideki çınar ağacının dibine işedi gitti!.

Bereket küçüktü..Ya büyük olsaydı?.

     Şimdi prostatı olanlar düşünsün!.Hele şehirlerarası yolculuklarda, ciddi bir işeme masrafına girmeleri kesin!.Bu yaş grubunun kime oy verdiğini bilmem!.Ancak bu iş ucunu sıkmakla da olmaz!.Görünen o ki, artık ıslak donla gezmek hiçte komik olmayacak!.

Kriz yok!.

Çünkü Ömer dayı tam secdedeyken televizyonda duyduğu elektrik zamından duayı şaşırmış ve acayip şeyler mırıldamış!.

Vallahi bilmem!.Ben oğlu Kemal'in yalancısıyım!.

Artık dualarımızın yönünü bile şaşırdığımıza göre!.

Hani, nerede kriz?.

**************

HAKKIMIZ HELALDIR

 

     İktidar nimetini bırakıp istifa eden AKP'li Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, giderayak " Hakkınızı helal edin" dedi!.Devamında " her şeyi kalbime gömerek" diyerek hatırı sayılır bir kalabalığın alkışlı tezahüratları ile evinin yolunu tuttu!.

Beyefendi Reisin talimatı ile koltuğu bırakan yedinci AKP Belediye Başkanı!.

      Demokrasi böyle bir şey olsa gerek!. Halk seçecek, bir tek kişi işaret edip, " yürü, evine marş marş" diyecek!.

      Tabi bu Başkanlar biat kültürü ile geldikleri için itiraz etmek gibi bir şansları yok!.Üstelik konuşmadan " İçine gömerek."

İnsanın merak edesi geliyor; acaba nedir içlerine gömdükleri?

       Enver Yılmaz'dan öncekileri aynı şeyi söylemişti!.Hani bunların içini açıp bakmak lazım; acaba içlerinde ne var diye?

Gerçi o da benim işim değil, hazine avcılarının işi, onlar gidip baksın!.

       Mesela Hukuk kavramının olduğu bir ülke olsa çağırır bunları, " Hele açın içinizi bir bakalım" der ve içlerinde ne var, ne yok her şeyi kamuoyu ile paylaşır!.

Şimdi Enver Bey, giderayak " Hakkınızı helal edin" diyor ya!..

Vallahi ben ettim!.

Hem de anamın ak sütü gibi!..

Yalnız ona tek bir önerim var; gelir gelmez kapattığın ve yüzlerce öğrencisini mağdur ettiğin bir konservatuar vardı!!

Hani diyorum o mağdurlardan da helallik alsan!.

İnanıyorum ki, onlar da sana haklarını helal eder ve içine gömdüklerine bir vicdan rahatlaması olarak garnitür olur!.

Güle güle Başkan!.

Hakkın lafı mı olur?

Helaldir, al götür onu da gömdüklerinin yanına!.

**************

FAİZ

     İslam inancında büyük haram ve günahtır!.Gel gör ki, gölgesini satmadığı ağacı dikmeyen vahşi kapitalizmin de olmazsa olmazıdır!.

Kısacası bedeninizdeki kenedir!.Kanınızı emdikçe hayat bulur!.

         İşte bunları çok iyi bilen Reis, son seçim öncesi meydanlarda öyle bağırarak faize tepki gösterdi ki, hepimiz küçük dilimizi yuttuk!."Bu kardeşinizi bir daha seçin, görün faizin halini" dediğinde faiz korkudan başını sokacak delik aradı!.Biz kardeşimizi seçtik ve bekledik!.Bekledik ama, dolar birden tavan yaptı ve biz kardeşimizi seçeli bir kaç gün olmasına rağmen, bu ülke insanı birden yüzde elli fakirleşti!.

           Küçük bir azınlık bunu fırsat bilip, dolar manipülasyonunda servetine servet kattı!.

Dün o faiz denilen ve Reisin sert sesinden korkan haram melanet, saklandığı Merkez Bankası deliğinden fırlayarak çıktı!.Hem de ne çıkış!.Dünyada tüm ülkeleri geride bırakarak tepeye oturdu!.Adeta ne kadar haram olduğunu ele güne göstererek!.

        Üstelik bu konu ile ilgili açıklamayı da inancından şüphemiz olmayan Hazine Bakanımız yaptı: " Bu kararla Merkez Bankası bağımsız olduğunu da ilan etti" dedi!.

Yani demek istiyor ki, Merkez Bankası bizi dinlemeden bu kararı aldı!!

İşte bakın, buna ben inandım!.Siz zaten dünden inanmışsınızdır!.Fakat bir sorun var, seksen yaşındaki anam bir türlü inanmıyor!.

Yaşlılık işte!..

Galiba bunadı!.

Top