Yaşam Haber - Haberin Merkezi
İYİ OLACAK
07-12-2018 13:45 437

İYİ OLACAK

 

 

     Bu CHP tıpkı bana benziyor!.Başlarında ki Kemal Bey’de öyle!.Her sabah kalkıp bu gün kendime nasıl bir zarar veririm diye adeta çırpınıp duruyorlar!.

El alem bu yerel seçimlere son şans gözüyle bakarken, Kemal Beyin böyle bir kaygısı yok!.

         İstanbul için adı şanı duyulmamış bir ilçe Belediye Başkanını düşünüyor olması tam bir facia!.Böylesi bir durumda şimdiden kaybetmiştir, geçmiş olsun!.Zaten diğer illeri unutmuş durumda!.Bulabilirse tescilli bir sağ aday onunla deneyecek, olmasa da can sağ olsun!.Girdiği tüm seçimleri kaybetmenin yüzsüzlüğüne bir yenisini daha katar, hepsi o kadar!.

        Sonra çıkıp, bodoslama sağa sola savurmadan kaynaklı ha bire Reise tazminat öder!.Zaten yaptığı en güzel iş bu!.

Sonuç olarak;

        Meclis’te “Muhalefet” diye bir şey kalmadı! Sadece kürsüde kâğıda sallayıp, bağırıp çağırmanın artık kimseye cazip geldiği yok!.

CHP, öne sürdüğü adaylarla kimden destek bekliyor anlamadım?.

HDP’ ye zaten yanaşmıyor, yanaşamıyor!.

Geriye kim kaldı?

İYİ PARTİ!.

Onun da asıl niyetinin ne olduğunu öğrendiklerinde, çok iyi olacaklar ama, iş işten geçmiş olacak!.

******************

BİTiRDİNİZ

 

     Genç, dinamik bir ülke nüfusuyduk; bitirildi, bitirdiniz!.Çünkü onları eğitebilecek bir eğitim politikanız olmadı, olmayınca da eğitimi bitirdiniz ve dolayısıyla beyinlerdeki ışığı söndürüp bitirdiniz!.

      Hal böyle olunca “deve sidiğinde” şifa arayan profesör unvanlılarla yüz yüze kaldık ki, deve konuşabilse “ daha neler” diyerek kaçıp çölü terk ederdi!.

       Ne kadar aydın, düşünen ve yazabilen varsa ya hapse tıktınız, ya da susturdunuz!.Geriye kalan sinmişlerden algıları bitirdiniz!.

     Park ve bahçeler gecenin bir vakti aldığı uyuşturucudan sağa sola savrulmuş serseri ve henüz yaşamın başında olan gençlerle dolu..Eve gelmeyen çocuğunu sabaha kadar bekleyen annelerin tüm duygularını bitirdiniz!.

      Sekiz milyon üniversitelimiz var diye övünüyorken, buradan diploma alıp hala Şırnak’ın bu ülkenin bir ili olduğunu bilmeyen bir nesil yetiştirip, üniversiteleri ve dolayısıyla bilimsel eğitimi bitirdiniz!.

O kadar çok şey bitirdiniz ki, hangisini yazayım?

Adalet, Hukuk!..Bunun olmadığını ben değil, siz söylüyorsunuz!.

        En kötüsü, az buçuk bir insanlığımız vardı!.Şimdi kendinden olmayanın ölümüne “Ohh..İyi olmuş” diyen acayip bir insan türü yaratarak, asıl insanlığı bitirdiniz!.

 

Bitirdiniz!.

Evet, her şeyi; dağı, taşı, doğayı ve dahası havaya öfke soluyarak gökyüzünü bitirdiniz!.

***************

SİYASET GELECEĞİ OKUMA İŞİDİR

 

         Dünya siyaset tarihine baktığınızda kimlerin gelip gittiğini, hata kimlerin nasıl gelip, nasıl gittiğini bir çok örneği ile görmek mümkün!.

Bu gelip gidenler arasında tarihe damga vuranları ikiye ayırmak lazım!.

        Birincisi siyasi zeka ile dünyayı birleştirip sonrasını görenlerdir ki, bunlar aynı zamanda ülkelerinin gelişmişlik seviyelerini de yükseltenlerdir..İnançsal anlamda baktığınızda da bu farklılığı görürsünüz!.

        İslam coğrafyası dediğimiz Ortadoğu merkezli coğrafya sürekli bu önünü göremeyen diktatör bağnazlarca yönetim gasplarıyla idare edildiği için, ikinci kategoriye bu ve benzerlerini koyabiliriz!.Bunların siyasetin ince çizgilerini okumak gibi bir dertleri yoktur!.Tüm algıları günü birliktir, çünkü beyindeki kablonun tuşu, kendi iradesinin dışındadır!.Yaptıkları eylem, bu düğmeye basanın insafı ile sınırlıdır!.

Şu an buna en iyi örnek Suudi Vampiri Veliaht Salmandır!.

      Verdiği emirle bir gazeteciyi güpe gündüz, kesip doğrattı ve şimdi utanmadan devlet temsili yeti ile ortada dolaşıp Amerika ya kuyruk sallıyor!.Son zirvede gördük; Trumpa attığı o bakışlar bir insanın kendisini nasıl pazarlayacağının en bariz vücut dili işaretidir!.Zaten Trump, gazeteci cinayetinde bu tosuncuğun dahli yoktur diye arka çıkmadı mı?

        Trump, akıllı adam!.Yarın çağıracak tosuncuğu “ Bak tosuncuk, Vallahi ben olmasaydım senin ne veliahtlığın, ne de geleceğe göz kırptığın kırallığın, yani kısacası mahalleye bekçi bile olamazdın” şimdi çıkar paraları diyecektir!.Tosuncuğun bundan kaçma şansı var mı?

Asla!.

        Bu coğrafyanın diğerleri de öyledir!.Din ve zulüm dayatmasına maruz kalan bu topluluklar günü birlik küfrettikleri Gavur diyarlarına kaçmak için kamyon kasalarında ve şişme botlarda can pazarı yaşarken, içeride kalan aynı dinin mensupları biri birini boğazlamakla meşguller!.

Maalesef şu anki dünya düzeninde yine iki algıyla karşı karşıyayız!.

Siyaseti okuyan ve okumayanlar!.

Okumayanlar dünyayı felakete sürükleyecek olanlardır!.

Okuyanlar ise bunu bilerek ve sabırla bekleyenlerdir!.

Çünkü bu çıkarılan yangında ilk o yangını çıkaran aptalları biliyorlar ve onları yakarak ateşin keyfini çıkaracaklardır!.Zaten geriye külden bir şey arta kalırsa o da onlara kalacaktır!.

Tosuncuklara duyurulur!.

Top